DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Szabadon igazolható a német világbajnok

Néhány nappal azt követően, hogy a Forward Racing bejelentette, hogy kihagyja a soron következő indianapolisi fordulót, közös megegyezéssel felbontották Stefan Bradl szerződését.

Így a német versenyző átszerződhet más csapathoz az idény hátralévő részére. Sajtóhírek szerint a korábbi Moto2-es világbajnok már akár a következő hétvégén az Apriliánál motorozhat.

Ahogy arról néhány napja mi is beszámoltunk, a Forward Racing kénytelen kihagyni a jövő hétvégén sorra kerülő indianapolisi fordulót, miután az alakulat nehéz helyzetbe került a csapattulajdonos Giovanni Cruzari letartóztatása miatt. Ezzel Stefan Bradl és Loris Baz (valamint a két Moto2-es pilóta, Simone Corsi és Lorenzo Baldassari) szereplése is erősen kétségessé vált, ám úgy tűnik, legalább előbbi motorosnak esélye nyílik arra, hogy ott lehessen a rajtrácson az Egyesült Államokban.



A Forward Racing ugyanis a mai napon bejelentette, hogy közös megállapodással felbontották Bradl szerződését, ezzel lehetőséget adva a német motorosnak arra, hogy a 2015-ös évad második felét egy másik istállónál versenyezze végig. Rendkívül szimpatikus lépés ez a csapattól a korábbi Moto2-es világbajnok irányába, aki néhány hete egyébként egy sérülés miatt a hazai nagydíjáról már lemaradt, s a Forward problémái miatt veszélybe kerülhetett volna az egész éves szereplése.

Már a hét elején is olyan pletykák láttak napvilágot, hogy Bradlt szívesen leszerződtetné a Német Nagydíj előtt kirúgott Marco Melandri helyére az Aprilia, s ezek a híresztelések most csak felerősödtek a Forward döntését követően. Maga a pilóta is megerősítette a MotorCycleNews.com weboldalnak, hogy felvették a kapcsolatot az olasz gyártóval, ám az idő szűkössége miatt kérdéses, hogy összejön-e az együttműködés – igaz, ezt még csapata mai bejelentése előtt nyilatkozta a motoros.

Egy támogatója mindenképp van Bradl érkezésének az Aprilián belül, nevezetesen az épp a Superbike világbajnokság sepangi fordulóján szereplő Max Biaggi, aki „ajándéknak” nevezte a német megszerzését a márka számára. „Ő pontosan tudja, milyennek kell lennie egy versenyképes gépnek, amelyről az Apriliának egyelőre csak elképzelései lehetnek” – idézi a „Kalózt” a speedweek.com. „Három-négy futam után akár meglepetést is okozhat, bár ne számítsunk top10-es helyezésekre.” 

A hírek szerint egyébként még egy változás történhet a királykategória mezőnyében Indianapolisban, a motogp.com weboldal értesülései szerint ugyanis Toni Eliast kérte fel az AB Motoracing alakulata a korábban megsérült Karel Abraham helyettesítésére. A cseh pilótát a Sachsenringen még Hiroshi Aoyama pótolta, az Egyesült Államokban azonban a jelek szerint már a JR Racing BMW projektjének bedőlése miatt az idei évre ülés nélkül maradó spanyol ülhet fel az Open kategóriás Hondára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: