DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Talmácsi Racing: Közel az élmezőnyhöz

Pozitívan indult a FIM Superstock 600-as Európa-bajnokság 2015-ös nyitóhétvégéje a Talmácsi Racing számára, hiszen a magyar csapat ifjú olasz motorosát, Alessandro Zacconét pénteken mindössze három tizedmásodperc választotta el a 3. helytől a Motorland Aragón versenypályán.

A mai napon két szabadedzés várt a FIM Superbike Világbajnokság betétsorozataként futó széria mezőnyére. Délelőtt egy félórás, míg délután egy 45 perces tréning állt a pilóták rendelkezésére, hogy felkészüljenek a szombati időmérőre és az első futamra, illetve a vasárnapi második futamra.

Zaccone délelőtt a 16. leggyorsabb időt motorozta a spanyol pályán, majd délután több mint egy másodpercet javítva saját addigi legjobbján, a 10. helyre lopakodott fel, a nap végi kombinált összesítésben pedig a 11. helyen zárt. Ennél is örömtelibb hír lehet számára, hogy az 1. helytől is kevesebb mint egy másodperc választja el, a 3. helyezett versenyzőtől pedig csak három tizedmásodperc az elmaradása az első nap végén, ami bőven ledolgozható.

Alessandro Zaccone:

„Nagyon jól indult ez a hétvége. Persze van még min dolgoznunk, hiszen mindig lehet javulni és gyorsulni, de nagyon elégedett vagyok az első nap alakulásával. A csapat kiváló munkát végzett a motorral és a beállításokkal, és nagyon közel vagyunk a mezőny elejéhez, úgyhogy bármi lehetséges.”



Talmácsi Gábor csapatfőnök:

„Az első szabadedzésen volt még egy-két apróság, ami nem működött jól, de a második gyakorlásra már minden jól összeállt. Az első kettő nagyon gyorsnak tűnik, de a 3. helyezett versenyzőhöz közel vagyunk, úgyhogy akár még a dobogó is elérhető lehet számunkra ezen a hétvégén. Aragónban sokat teszteltünk a télen, de most teljesen más a hőmérséklet, úgyhogy ennek utána kellett mennünk kicsit a beállításokkal. Úgy érzem, jó munkát végzett ma a csapat, és egy jó alapunk van a hétvége hátralevő részére. A mezőny nagyon erős, hiszen 40 fiatal tehetség és sok-sok remek csapat verseng a helyezésekért, úgyhogy nem lesz könnyű odaérni az elejébe, de úgy érzem, minden adott ehhez.” 

A versenyhétvége további programja:

Szombat (2015. április 11.)

11:45-12:15: Időmérő edzés

17:50: Első futam

Vasárnap (2015. április 12.) 

16:00: Második futam

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: