DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Bitter Sándor írországi győzelme

A hazánk egyedüli utcai motorversenyzőjeként ismert Bitter Sándor pályán is a leggyorsabb motorosok közé tartozik – ezt bizonyította immár sokadszorra az elmúlt hosszúhétvégén, az Ír Superbike Bajnokságban.

„Egy 2014-es BMW S 1000RR-rel versenyzek idén. A motor nagyon tetszett. Csapatom a T&R Motorsport, velük versenyzek az egész szezonban. Cookstown100, Northwest200, Man szigeti TT, Ulster gp és Macau, ezek vannak tervben.  Minden szuper és ezt már az egyhetes tesztelés után mondhatom végre. Az biztos, hogy nagyon jó emberek és támogatók állnak mögöttem. Az eredmény rajtam múlik. Az idei lesz minden idők legnehezebb TT-je. A limit megfutása is necces, de megoldom.  A Motomax az egyesületem otthon, ami szintén szuper” – adott friss helyzetjelentést hírportálunknak magáról és idei terveiről Bitter, majd a legaktuálisabb történésre is kitért.



„A hosszú téli fizikális felkészülés és rengeteg szervezés meghozta számomra a legfontosabb sikert. Sikerült megfelelő támogatókat találnom és egy jó kis csapatot az idei szezonomhoz. Az ígérgetésekre már nem vártam. Inkább készültem csendben és meg is lett az eredménye. Húsvét hétfőn, az Ír Superbike Bajnokságban megnyertem a Superbike Cup-ot és 12., 11. helyen zártam Kirkistownban a Superbike Pro-ban, ahol az első öt helyezett topversenyzőnek számít az utcai futamokon is” – árulta el a jó hírt az „utcai harcos”, aki elmondása szerint sokat változott a tavalyi Makaó GP óta. 

„Pozitív hozzáállás, ami a legfontosabb, és a másik érdekesség, jobban szeretem csendben tenni a dolgom. Nem akarok nagy csapatban, nagy felhajtással menni. Kis csapat, szerényen, barátságosan, de keményen menni a versenyeken. Az eredmények önmagukért beszélnek. Ez fontos változás. A külsőségek abszolút nem érdekelnek. A saját versenyzésemen kívül segítem Laczkó Máté gyorsulását is, illetve más fiatalokat. Ez nagyon nagy öröm számomra. Igazán boldog vagyok, hogy a privát életemben is a szeretett sportommal, sportjaimmal foglakozhatok.  Köszönöm a szurkolóimnak, a barátaimnak, a csapatomnak és a szponzoraimnak. Sok sikert minden magyar versenyzőnek, aki a nemzetközi megmérettetésen képviseli hazánkat, és természetesen azoknak a srácoknak is, akik a magyar bajnokságban vagy club futamokon versenyeznek” – zárta sportszerűen nyilatkozatát Bitter Sándor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: