DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

MotoGP: A csapatbemutatók hete

Az elmúlt napokban a gyorsasági motoros világbajnokság számos csapata rántotta le a leplet idei masinájáról – köztük a két új gyári érkező, a Suzuki és Aprilia –, ezeket összegezzük képekkel színesítve.

Suzuki

A hároméves kihagyás után visszatérő japánok ma mutatták be végleges 2015-ös festésüket, amelyet a tesztekhez hasonlóan a gyártó megszokott kék színei uralnak. Emellett kiderült a hivatalos csapatnév is, amely Team Suzuki Ecstar lesz – a cég saját olajmárkája is bekerül a megnevezésbe. A motorokat két spanyol, Aleix Espargaro és Maverick Vinales vezeti.



Aprilia

Az olasz gyártó eredetileg csak 2016-ban tért volna vissza, de ezt egy évvel előrehozták. A Suzukival ellentétben nem önálló csapatot indítanak, hanem a Gresini istállóval lépnek szövetségre. Alvaro Bautista és Marco Melandri motorfestése tegnap mutatkozott be, több kép itt tekinthető meg.

Marc VDS Honda

A Moto2-es világbajnok belga formáció szintén újonc a géposztályban, igazából az Apriliának köszönhetik, hogy szert tettek egy gyári specifikációjú Hondára – az addig Gresininek járó szatelit RC213V-t kapták meg. Versenyzőjük Scott Redding lesz.

A Marc VDS egyébként a tél folyamán egyesült a Monlau Competicion együttessel, Emilio Alzamora – a két Marquez-testvér mentora – csapatával, ennek köszönhetően annak a csupán két alakulatnak egyike lesz, amely mindhárom kategóriában képviseli magát (a másik az Aspar), ráadásul még a spanyol Pre-Moto3 és Moto3 – amely idén már „junior világbajnokság” címen fut – kategóriákban is indít versenyzőket. A bemutatón a teljes létszám felsorakozott.

Sky Racing Team VR46

Habár a MotoGP helyett csak a legkisebb kategóriában, a Moto3-ban érdekelt, a VR46 csapat mégis különös fontossággal bír, hiszen ez Valentino Rossi alakulata. Romano Fenati és Andrea Migno indul velük.

Drive M7 SIC Racing Team

A Maláj Nagydíj versenypályája, a Sepang International Circuit (SIC) már korábban is támogatott hazai versenyzőket, idén viszont saját csapatot is indítanak, Zulfahmi Khairuddin és Jakub Kornfeil KTM-mel versenyez majd. A Moto2-ben egyébként két maláj istálló is rajthoz áll, függetlenül a sepangi projekttől, a JPMoto Malaysia (Zaqhwan Zaidi) és Petronas Raceline Malaysia (Hafizh Syahrin).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: