DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 9. péntek
Motor

Új fejezet kezdődik az LCR Honda történetében

Szerda este egy londoni rendezvény keretein belül hivatalosan is bemutatta idei felállását és motorfestését a CWM LCR Honda istálló. A csapatvezető Lucio Cecchinello szerint új korszak kezdődik az alakulat számára, köszönhetően az új névadó szponzornak, valamint annak, hogy Cal Crutchlow és Jack Miller révén idén először két versenyzőt indítanak a MotoGP-ben.

Ahogy közeledik a gyorsasági motoros világbajnokság katari nyitánya – még bő öt hetet kell várnunk erre –, egyre több csapat motorjáról hull le a lepel. A gyári Ducati hétfői bemutatója után most a HRC szatellit alakulatán, a CWM LCR Hondán volt a sor, amely tegnap este Londonban tartotta hivatalos prezentációját. Az új gép festésében az eddigiekhez képest jóval dominánsabb szerephez jut a fehér szín, emellett természetesen az új névadó szponzor és több más támogató neve is feltűnik az idomokon.

orig_a8119d8d2143e9180feafe9e4ce8e941
 
Lucio Cecchinello csapatfőnök így nyilatkozott a rendezvény során:
„Ez egy különleges pillanat a pályafutásomban, hiszen együtt dolgozhatunk a HRC-vel, Callal, aki egy versenyképes motoros, és már bizonyította, hogy képes az élmezőnyben szerepelni, valamint Jackkel, aki nyilvánvalóan rendkívül tehetséges, és a jövőt képviseli” – idézi szavait a crash.net. „Egy olyan fontos cég támogat minket a sok más hosszútávú szponzor mellett, mint a CWM FX, s ezek így együtt fantasztikussá teszik számomra ezt a kihívást. Ez egy új fejezet kezdete a csapat történetében, s mindent megteszek, hogy eredményekkel jutalmazzam meg a projektben érintett embereket.”Az istálló számára az új főtámogató érkezése mellett az egyik legnagyobb változás, hogy fennállásuk során most először nem egy, hanem két motorral képviselik magukat a királykategória rajtrácsán. Az egyik versenyzőjük Cal Crutchlow lesz, aki a Ducati gyári alakulatától érkezik az LCR Hondához, s akinek elmondása szerint a fő célja, hogy ő legyen a legjobb a szatellit pilóták közül.
 
„Akkor döntöttem úgy, hogy átigazolok a CWM LCR Honda csapatához, amikor leültem Lucióval és Anthonyval (Anthony Constantinou, a CWM vezérigazgatója – a szerk.), és azonnal láttam mindenkin a szenvedélyt” – fogalmazott a brit. „Tudtam, hogy újra rendszeresen dobogós helyezésekért akarok küzdeni, valamint azért, hogy én legyek a legjobb szatellit versenyző, aztán pedig a gyári srácokat is megverni, amikor lehetséges. Szóval remélhetőleg a két cég, a CWM és az LCR közös szenvedélye újra az élmezőnybe visz. Jól végződött a 2014-es évem, és biztos vagyok benne, hogy ez a forma 2015-ben is folytatódni fog.”

orig_bb8a376aec98f03291f5831a9ad34e00

A másik versenyző, aki miatt az utóbbi hónapokban a megszokottnál talán nagyobb figyelem irányult a csapatra is, Jack Miller lesz. A Moto3-ban tavaly kis híján világbajnoki címet szerző (csupán két ponttal maradt le az elsőségről Alex Marquez mögött) ausztrál a középső géposztály kihagyva érkezik meg a MotoGP-be, hogy az LCR színeiben egy Open Hondán kezdje meg királykategóriás szereplését. A gép teljesítménye alapján túl nagy eredményeket nem várhatunk a fiatal pilótától, aki azonban már nagyon izgatott, s alig várja, hogy éles körülmények között is összemérhesse tudását a mezőny többi tagjával:
 
„Nagyszerűen érzem magam, amióta megérkeztem a CWM LCR Honda alakulatához, a legelső valenciai teszttől kezdve végig a téli időszakon keresztül szorosan együtt dolgoztunk, és eddig minden pozitív, úgy tűnik, elég jól megálljuk a helyünket! A Honda egy vadállat, ez biztos, de minél többször megyek vele, annál jobban élvezem. Aki látott engem a Moto3-ban tudja, hogy szeretek egykerekezni, s ez még jobb érzés ezzel a motorral! Már alig várom, hogy kezdődjön a szezon!” – zárta mondandóját Miller.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: