DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Aprilia: Nagyon fontos, hogy két tapasztalt versenyzővel rendelkezzünk

Az Aprilia jövőre a Gresini Racing oldalán gyárilag is visszatér a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájába, ahol Alvaro Bautista és Marco Melandri lesznek a pilótáik. Romano Albesiano Aprilia-főnök úgy véli, rendkívül fontos volt, hogy nagy tapasztalattal rendelkező versenyzőket szerződtessenek 2015-re.

Az Aprilia képében jövőre a Suzuki mellett még egy új gyártó csatlakozik a MotoGP-hez. A valenciai teszten kiderült, hogy még bőven van mit csiszolniuk a motoron, amelyet a Gresini Racing színeiben indítanak majd a királykategóriában. Romano Albesiano, az olasz márka főnöke szerint éppen ezért rendkívül fontos volt, hogy olyan pilótáik legyenek 2015-ben, akik hatalmas tapasztalattal rendelkeznek. Alvaro Bautista és Marco Melandri személyében rá is találtak egy ilyen párosra, hiszen ketten összesen már több, mint 400 nagydíjon szerepeltek, ráadásul a spanyol és az olasz is nyert már világbajnoki címet valamelyik géposztályban.

20507_w666px_b2fb0b519e141d71d40f948911e5beee



Albesiano a következőket mondta erről a MotorCycleNews.com weboldalnak nyilatkozva: „Nagyon fontos számunkra, hogy két tapasztalt versenyzővel rendelkezzünk. Akartunk egy olyan versenyzőt, akinek friss élményei vannak egy top kategóriás motorról, és Alvaro rendelkezik ezzel a Honda miatt. Marcónak pedig óriási tapasztalata van. Nagyon jól ismerjük őt, hiszen együtt dolgoztunk a Superbike világbajnokságon, és nagyra értékeljük a fejlesztési képességeit. Két olyan pilótánk van, akik sokat segíthetnek a fejlesztéseknél, és ez rendkívül fontos egy ilyen új projekt esetén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: