DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
14:49

Hogy állnak a beugróink? De Vries nem rosszul: 13. helyével még Latifit is előzi házon belül. Kubica és Vips viszont az utolsó két helyen, utóbbi öt és fél másodperccel marad el Verstappentől.

Ezzel zárjuk is itteni élő tudósításunkat, de kevesebb mint két óra múlva már jön is a második edzés, tartsatok akkor is velünk!

Mutatjuk a teljes végeredményt is:

Lepörögtek az utolsó másodpercek, kettős Ferrari-vezetéssel indul tehát a barcelonai hétvége Leclerc és Sainz révén.

A top 10-ben egyébként az imént említettek mellett a McLarenek és az AlphaTaurik találhatók még, vagyis az Alpine és a Mercedes mellett ők kezdtek még egész jól a középmezőny csapatai közül.

Öt perc van hátra, az élen Leclerc, Sainz, Verstappen, Russell, Alonso, Hamilton a sorrend továbbra is, hátrébb viszont van mozgolódás: Kubica például feljött a 13. helyre az Alfa Romeóval.

A korábban említett Alonso-Hamilton feltartást vizsgálni fogják az edzés után. Lehet, hogy sűrű délutánja lesz a spanyolnak, mert olyan hírek is felröppentek, hogy a felügyelőkre és a versenyirányításra tett megjegyzései kapcsán is beidézhetik.

Alonso jön egy erős időt: az Alpine spanyolja bejön ötödiknek Russell és Hamilton közé.

Leclerc ellenben megelőzi Sainzt, 1:19,828-as idővel veszi át a vezetést a vb-éllovas monacói. Ferrari 1-2 bő húsz perccel a vége előtt, Verstappen három tizedre Leclerc-től.

Verstappen az utolsó szektorban kapott ki Sainztól. Közben pedig a visszajátszáson az látszott, hogy Alonso bóklászott Hamilton útjában az utolsó szektorban.

A Mercedesek feljönnek a második-harmadik helyre Sainz mögé, de már érkezik Verstappen lila szektorral, s jön hamarosan Leclerc is a lágy gumin.

Többen is követik ezt a példát, mutatunk egy aktuális állást:

Na, felkerült a Ferrarira is a lágy gumi, Sainz egyből két másodpercet vert Verstappen idejére, így megvan a nap első 1:20 alatti köre.

De Vries feljött negyediknek a Williamsszel, ami nem rossz produkció úgy sem, hogy ő a leglágyabb gumin futott.

Néhány fotó Vipsről a Red Bullban:

Verstappen és Leclerc mögött egyébként Russell a harmadik a Mercedesszel, megelőzve Ricciardót (McLaren) és Gaslyt (AlphaTauri).

Verstappen ennek ellenére 1:22,143-nál jár már a kemény keverékű abroncsokon, ezzel hat tizeddel vezet Leclerc előtt.

Verstappen a rádión a baloldali visszapillantó tükre lefittyedésére panaszkodott, rövid időre vissza is tért a bokszba.

Még tíz perc sem telt el az edzésből, de máris alakul az élen a Verstappen-Leclerc csata: most épp egy tizeddel a holland Red Bull-os vezet.

De Vries produkált egy kisebb elfékezést a sikánban - a három beugró közül talán ő a legnagyobb név korábbi F2-es és regnáló Formula-E-bajnokként.

Többek között Vettel is már pályára vitte az átalakított Astont:

Elindult az első edzés, többen egyből ki is jöttek a pályára.

Kiváló az időjárás Barcelonában: 28 fok a levegő, 45 az aszfalt hőmérséklete.

Őket csak az első 60 perc során láthatjuk, a csapatok fejlesztéseit azonban várhatóan az egész hétvégén: ebben a cikkben összegyűjtöttük, ki mivel készült a hagyományosan újításvonzó Spanyol Nagydíjra. A leglátványosabb változás talán az Aston Martiné, itt egy fotó a Red Bullt idéző új oldaldobozukról:

Több csapatnál is szokatlan neveket fogunk látni az FP1-en: a Williamsnél Nyck de Vries fog bemutatkozni, a Red Bullnál pedig Jüri Vips, míg az Alfa Romeónál Robert Kubica ülhet autóba.

Köszöntjük az olvasókat, rövidesen startol a Spanyol Nagydíj első szabadedzése - tartsatok velünk a következő bő egy órában!