DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
20:04

Ezzel véget is ért a harmadik szabadedzés. Aki még nem vacsorázott, az most kerítsen rá sort, aztán 22 órától jön a kvalifikáció - tartsatok velünk akkor is!

Itt a teljes végeredmény - a Mercedesek a pénteki biztató produkció után csak a 15. és 17. helyeken...

Leclerc az utolsó pillanatban beugrik a második helyre Perez és Verstappen közé. Sainz viszont csak hetedik, Alonso, Vettel és Schumacher is előtte.

Perez közben az élen, Verstappen viszont javíthatott volna - de a holland rontott a szűk szekcióban! De legalább autótörés nincs, megállt a Red Bull a fal előtt.

Brutális megint a delfinezés Russell Mercedesén - most csak 16., Hamilton pedig 14. helyen. Ennyi volt a fellángolás?

"Ugrál az autó, mint egy kenguru" - üzente rádión Gasly, aki közben már ki is szállt az AlphaTauriból, az ő edzésének vége.

Verstappen, Perez és Leclerc triója mögött nagy a mozgolódás: előbb Albon jött fel negyediknek a Williamsszel, majd őt megelőzte most Ricciardo a McLarennél.

Az Alpine-nál közben még a felni is Miami-hangulatban ég:

Robbantanak a Red Bullok: Verstappen 1:30,649-es körrel az élen, fél tizeddel Perez előtt.

Leclerc, Verstappen, Bottas, Hamilton, Gasly, Russell, Sainz, Alonso, Magnussen, Schumacher az első tíz pillanatnyilag.

Maga Russell most egy negyedik időt jön, Hamilton az ötödik. Egy fokkal kevésbé meggyőző a Mercedes eddig, mint tegnap.

Utolsó húsz percen belül vagyunk már, lassan jöhetnek az időmérős szimulációk. Leclerc nyitja a sort 1:30,981-es körrel, ez is még egy másodperccel lassabb, mint Russell pénteki ideje.

Egyelőre jó egy másodperccel lassabbak a körök, mint tegnap: vajon az újraaszfaltozás miatt vagy csak még nem igazán gyújtották be a rakétákat?

Bottas jön fel harmadiknak egy lila első szektor után, de a végén alighanem feltartotta már Gasly.

Mutatunk egy teljes sorrendet is így valamivel a félidőn túl:

Sainz villant egy lila első szektort, de csak a harmadik helyre jön be Verstappen és Leclerc mögé. Hármójuk mögött Haas-Mercedes sorminta a 4-7. helyeken.

Végre zöld jelzés, elég sokan ki is jönnek egyből, hiszen újabb értékes bő tíz percet bukott ezzel az Ocon-balesettel a mezőny.

Viszik el a rommá tört Alpine-t, pár perc múlva valószínűleg folytatódhat az edzés. Pillanatnyilag egyébként Verstappen, Leclerc, Schumacher a sorrend az élen.

Ocon szerencsére jól van, az Alpine már kevésbé... Lesz dolguk a szerelőknek az időmérő előtt.

Piros zászló, Esteban Ocon a falban - ugyanott, ahol tegnap Sainz hibázott!

Kevin Magnussen produkált egy megforgást az utolsó szektorban - nagyon trükkös ez az újraaszfaltozott szekció...

Michelle Obama, Barack Obama volt amerikai elnök felesége is a VIP-vendégek között a hétvégén:

Leclerc ugrik közben az élre 1:32,250-es körrel.

Verstappené az első köridő 1:34,0-val, ennél tegnap Russell négy másodperccel is tudott jobbat, de szemre egyelőre eléggé csúszósak az éjszaka során újraaszfaltozott részek.

Elindult a 60 perces gyakorlás, többen máris pályára hajtottak - köztük Bottas, Verstappen és Sainz, akik ilyen-olyan okokból jelentős időt buktak a péntek kora esti edzésen.

Egyelőre fátyolfelhős az égbolt, 33 fok a levegő hőmérséklete, de könnyen lehet, hogy nem marad ez végig így ma: az előrejelzések szerint 60 százalék esély lesz az esőre az időmérőn.

Amíg nem kezdődik az edzés, egy kis szolgálati közlemény: ha már régóta fontolgatod, hogy autó-motorsport témájú újságírással foglalkozz, és szeretnél a Formula.hu gárdájához csatlakozni, ne késlekedj, itt az alkalom, jelentkezz! Részletek ITT.

Eddig érdekesen alakul a hétvége, mindenekelőtt a Mercedes feljavulásának köszönhetően: pénteken George Russell volt a leggyorsabb. Szemlátomást működnek a konstruktőri címvédő újításai, bár a pilóták úgy nyilatkoztak, hogy nem tudják, minek köszönhető az előrelépésük, s Toto Wolff szerint sem világmegváltó fejlesztési csomag a most bevetett. Mindenesetre az FP3-on tisztább képet kaphatunk róla talán, hol is állnak valójában az eddig uralkodó Ferrari, Red Bull pároshoz képest.

Köszöntünk mindenkit, negyed óra múlva startol a harmadik, egyben utolsó szabadedzés az első Miami Nagydíjon - tartsatok velünk a következő bő egy órában!