DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
19:48

Leclerc, Verstappen, Bottas, Hamilton, Gasly, Russell, Sainz, Alonso, Magnussen, Schumacher az első tíz pillanatnyilag.

Ezzel véget is ért a harmadik szabadedzés. Aki még nem vacsorázott, az most kerítsen rá sort, aztán 22 órától jön a kvalifikáció - tartsatok velünk akkor is!

Itt a teljes végeredmény - a Mercedesek a pénteki biztató produkció után csak a 15. és 17. helyeken...

Leclerc az utolsó pillanatban beugrik a második helyre Perez és Verstappen közé. Sainz viszont csak hetedik, Alonso, Vettel és Schumacher is előtte.

Perez közben az élen, Verstappen viszont javíthatott volna - de a holland rontott a szűk szekcióban! De legalább autótörés nincs, megállt a Red Bull a fal előtt.

Brutális megint a delfinezés Russell Mercedesén - most csak 16., Hamilton pedig 14. helyen. Ennyi volt a fellángolás?

"Ugrál az autó, mint egy kenguru" - üzente rádión Gasly, aki közben már ki is szállt az AlphaTauriból, az ő edzésének vége.

Verstappen, Perez és Leclerc triója mögött nagy a mozgolódás: előbb Albon jött fel negyediknek a Williamsszel, majd őt megelőzte most Ricciardo a McLarennél.

Az Alpine-nál közben még a felni is Miami-hangulatban ég:

Robbantanak a Red Bullok: Verstappen 1:30,649-es körrel az élen, fél tizeddel Perez előtt.

Maga Russell most egy negyedik időt jön, Hamilton az ötödik. Egy fokkal kevésbé meggyőző a Mercedes eddig, mint tegnap.

Utolsó húsz percen belül vagyunk már, lassan jöhetnek az időmérős szimulációk. Leclerc nyitja a sort 1:30,981-es körrel, ez is még egy másodperccel lassabb, mint Russell pénteki ideje.

Egyelőre jó egy másodperccel lassabbak a körök, mint tegnap: vajon az újraaszfaltozás miatt vagy csak még nem igazán gyújtották be a rakétákat?

Bottas jön fel harmadiknak egy lila első szektor után, de a végén alighanem feltartotta már Gasly.

Mutatunk egy teljes sorrendet is így valamivel a félidőn túl:

Sainz villant egy lila első szektort, de csak a harmadik helyre jön be Verstappen és Leclerc mögé. Hármójuk mögött Haas-Mercedes sorminta a 4-7. helyeken.

Végre zöld jelzés, elég sokan ki is jönnek egyből, hiszen újabb értékes bő tíz percet bukott ezzel az Ocon-balesettel a mezőny.

Viszik el a rommá tört Alpine-t, pár perc múlva valószínűleg folytatódhat az edzés. Pillanatnyilag egyébként Verstappen, Leclerc, Schumacher a sorrend az élen.

Ocon szerencsére jól van, az Alpine már kevésbé... Lesz dolguk a szerelőknek az időmérő előtt.

Piros zászló, Esteban Ocon a falban - ugyanott, ahol tegnap Sainz hibázott!

Kevin Magnussen produkált egy megforgást az utolsó szektorban - nagyon trükkös ez az újraaszfaltozott szekció...

Michelle Obama, Barack Obama volt amerikai elnök felesége is a VIP-vendégek között a hétvégén:

Leclerc ugrik közben az élre 1:32,250-es körrel.

Verstappené az első köridő 1:34,0-val, ennél tegnap Russell négy másodperccel is tudott jobbat, de szemre egyelőre eléggé csúszósak az éjszaka során újraaszfaltozott részek.

Elindult a 60 perces gyakorlás, többen máris pályára hajtottak - köztük Bottas, Verstappen és Sainz, akik ilyen-olyan okokból jelentős időt buktak a péntek kora esti edzésen.

Egyelőre fátyolfelhős az égbolt, 33 fok a levegő hőmérséklete, de könnyen lehet, hogy nem marad ez végig így ma: az előrejelzések szerint 60 százalék esély lesz az esőre az időmérőn.

Amíg nem kezdődik az edzés, egy kis szolgálati közlemény: ha már régóta fontolgatod, hogy autó-motorsport témájú újságírással foglalkozz, és szeretnél a Formula.hu gárdájához csatlakozni, ne késlekedj, itt az alkalom, jelentkezz! Részletek ITT.

Eddig érdekesen alakul a hétvége, mindenekelőtt a Mercedes feljavulásának köszönhetően: pénteken George Russell volt a leggyorsabb. Szemlátomást működnek a konstruktőri címvédő újításai, bár a pilóták úgy nyilatkoztak, hogy nem tudják, minek köszönhető az előrelépésük, s Toto Wolff szerint sem világmegváltó fejlesztési csomag a most bevetett. Mindenesetre az FP3-on tisztább képet kaphatunk róla talán, hol is állnak valójában az eddig uralkodó Ferrari, Red Bull pároshoz képest.

Köszöntünk mindenkit, negyed óra múlva startol a harmadik, egyben utolsó szabadedzés az első Miami Nagydíjon - tartsatok velünk a következő bő egy órában!