DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
11:36

Szárnyat cserélnek Verstappen autóján - megint volt valami gond az elmúlt hetekben többször is problémát okozó alkatrésszel?

Ez volt tehát a harmadik, egyben utolsó szabadedzés, mostantól már tétre megy majd a buli. 14 órakor jön az időmérő, tartsatok velünk akkor és addig is!

Mutatjuk a teljes végeredményt:

Lepörögtek az utolsó percek, Hamilton bő két tizeddel Verstappen előtt. Bottas és Perez végül a harmadik-negyedik helyen, hét tizedre a címvédőtől.

És Verstappen megint belerontott a körébe, pedig az első két szektorban javult magához képest. Az mindenképp biztató, hogy a sokadik lágygumis körön is lehet még javítani.

Hamilton, Vetstappen és Bottas mögött egyébként most Norris, Tsunoda és Gasly következik, mindhárman előzik Perezt. Hét perc még hátra.

No, most már összerakta Verstappen, egy lila utolsó szektorral 214 ezredre megközelítette Hamiltont. Aki viszont lehet, hogy gyorsult volna, de ő is elrontotta a körét.

Hamilton megint Mazepin elé keveredett: a brit épp a bokszból jött ki, amikor érkezett az orosz.

Verstappen is felpattintotta végre a lágy gumikat, de belehibázott a körébe az első hosszú egyenes végi féktávon, így dobta is ezt a próbálkozást.

Az AlphaTauri amúgy megint erős, ötödik-hatodik helyen Gasly és Tsunoda. A tegnap villogó Alpine-ok a 10-11. pozícióban.

Félidőnél járunk, itt a teljes sorrend:

Hamilton alaposan odacsapott a paciknak: 1:23,274 - ez már a hétvége és az új nyomvonal legjobbja!

Bottas tört az élre, három századdal megelőzve Hamiltont, ahogy mögöttük Perez is átugrotta Verstappent.

Latifi panaszkodott a rádión, hogy a kijelzője mintha nem lenne jól rögzítve.

Hamilton így hét tizedes előnyben van a Red Bullokkal szemben, akik között viszont négy ezred csak a különbség. A top 4 mögött amúgy Antonio Giovinazzi az ötödik az Alfa Romeóval.

Hamilton faragja tovább a leggyorsabb időt 1:24,0-ra, de tegnap jártunk már az 1:23-as tartományban is - igaz, villanyfénynél.

Amúgy egy bajnoki címet már kiosztottak Abu Dhabiban: Oscar Piastrit koronázták meg egy-másfél órával ezelőtt a Formula-2-ben.

Bő negyed óra elteltével a mezőnynek csaknem a fele még mindig mért kör nélkül - nem kapkodják el a dolgot a teljesen irreleváns nappali körülmények között.

Megérkeztek a Mercedesek: Bottas Verstappen mögé, Hamilton viszont közel hat tizeddel a holland elé ugrik - igaz, a brit már lágy abroncsot rakott fel, ellentétben a Red Bull-ossal, aki közepes keveréken futott.

Verstappen tovább javít 1:24,828-as idővel. Tíz perc elteltével viszont csak négy pilóta iratkozott fel az eredményjelzőre: a vb-éllovas, Raikkönen, Ocon és Stroll.

Oconé volt az első köridő, de Verstappen gyorsan megelőzte. 1:24,997 a holland ideje, ennél jócskán futottak jobbat már pénteken is.

Elindult az FP3, Schumacher és Ocon az elsők, akik kihajtottak a pályára, de érkezik már Bottas is.

27 fokos a levegő, 39 fokos az aszfalt - és persze most ismét nappali fénynél zajlik majd a körözés, így ez a tréning megint kevésbé lesz releváns, hiszen az időmérőt és a futamot alkonyati és esti körülmények között rendezik.

Fontos információ a mostani gyakorlás előtt, hogy változtattak néhány kerékvetőn péntekhez képest, miután a Pirelli aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy hasonó problémák merülhetnek fel, mint néhány hete Katarban.

Ami az eddigi történéseket illeti: a reprezentatívabb második edzés alapján a Mercedes egyelőre jobb, mint a Red Bull, bár a versenytempó már biztatóbb volt Max Verstappenéknél is.

Sok szeretettel köszöntünk mindenkit, rövidesen kezdődik a 2021-es F1-es szezon utolsó szabadedzése Abu Dhabiban, szám szerint a harmadik a Yas Marina pályán - tartsatok velünk a következő bő egy órában!