DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
17:39

A sorrend jelenleg: Verstappen, Hamilton, Bottas, Leclerc, mögöttük lágyakon Alonso elképesztő menetet bemutatva a tizenegyedik helyről az ötödik. Hamilton az első egy-két körben keményen szorongatta az őt lerajtoló Verstappent, de nem tudta visszavenni tőle az első pozíciót.

Leng a kockás zászló, Verstappené a holnapi nagydíj pole-pozíciója! A tegnap első helyen leintett Hamilton a második lett, mögöttük Bottas, Leclerc, Norris, Ricciardo, Alonso és Vettel sorakozik az első nyolc helyen. Russell az első tízben végzett, Perez azonban Latifi mögött beragadta a mezőny végén zárt. A teljes sorrenddel és az összefoglalóval hamarosan jelentkezünk, köszönjük a figyelmet!

Az utolsó kör kezdődik, a kedélyek nagyjából lenyugodtak. Verstappen, Hamilton, Bottas az első három sorrendje.

Elsősorban a lágy gumikon autózók küzdenek a hólyagosodással és a kopással, de a közepeseket használó Verstappen és Hamilton jobb elsőjén is csúnya mintázat kezdett kirajzolódni. A holland ennek ellenére épp futott egy leggyorsabb kört.

Így állunk a 10. körben:

sprint-felido

Alonso autóján elkezdtek elfogyni a lágyak, az előbb Russell, most Ricciardo ment el mellette. A spanyol a hetedik helyen küzd.

A rajtot követően történt egy eset, amiről nem esett szó: Sainz és Russell koccant egymásnak, amit a felügyelők a leintést követően vizsgálnak meg. A brit jelenleg a kilencedik, a spanyol a tizenharmadik helyen.

Perez megpördült! A mexikói alól mintha kirántották volna a talajt, hajszál híján falnak is ütközött, de megúszta. Lekockázott gumikkal tért vissza a pályára, de visszaesett a mezőny végére.

RAJT! Az élmezőnyből Hamilton rajtolt gyengén, Verstappen rögtön át tudta őt ugrani, így az első helyen fordult. A hétszeres világbajnokra Bottas és Leclerc is megérkezett, de a finn megvédte csapattársát a Ferrari támadásától.

Gumistratégia: a mezőny döntő többsége közepes gumikon rajtol, Bottas, Alonso, Ocon és Raikkönen viszont lágyakon.

Elindult a felvezető kör.

Bár a levegő hőmérséklete a 30°C-ot sem éri el, az aszfalton némi túlzással rántottát is lehetne sütni. Ez a gumikezelés szempontjából érdekes lesz, ma ugyanis nincs kötelező kerékcseréje a mezőnynek.

E6gfiY0WEAEhKPJ

Csak a rend kedvéért: 17:30-kor egy 100 kilométeres versenytáv vár a mezőnyre, amelynek végeredménye adja a holnapi, megszokott módon zajló nagydíj rajtsorrendjét. Az első helyezett 3, a második 2, a harmadik 1 ponttal gazdagodik.

Ahogy arról beszámoltunk, Hamilton századmásodpercekkel szerezte meg a pole-pozíciót a bajnoki éllovas Verstappen mögött. A harmadik helyőrl Bottas indul, a negyediket megszerző Pereztől azonban elvették a körét. Erről részletek itt.

Üdvözöljük olvasóinkat a Formula-1 első sprintversenyének közvetítésén! A Brit Nagydíjon debütál az újítás, ami a reményeink szerint üde színfoltja lesz a nagydíjhétvégének.