DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
15:42

Leng a kockás zászló! Verstappen 33 ezredre megközelítette, de nem tudta visszaelőzni Hamiltont. Mögöttük Bottas már fél másodpercet kapott a harmadik helyen. A kiesők: Vettel, Gasly, Kvjat, Giovinazzi, Magnussen.

Amilyen szorosan indult, Bottas úgy elhúzott a végére. A finn két lila szektorral, 1:25,269-es körrel utasította maga mögé Hamiltont és Verstappent. A negyedik Leclerc, az ötödik Albon, a hatodik Ricciardo lett. Ez váratlan volt. Köszönjük a figyelmet, pillanatokon belül jelentkezünk a összefoglalóval!

Hamilton 1:25,825-tel nyitott, Bottas 12 ezredmásodperccel maga mögé utasította csapattársát, aztán jött Verstappen, és 1:25,744-gyel átvette a vezetést. Hét századmásodperc az előnye a Mercedesekkel szemben, és Bottas biztosan hibázott a körén.

Kezdődjék hát az utolsó 10 perc.

Hamilton megelégelte Verstappen vezetését, ezért egy újabb körrel átvette tőle az első helyet. Erre reagálva Verstappen elment egy újabb gyors körrel.

Közben már le is telt a szünet, és felkerültek az első Q2-es körök az időmérő falra. Verstappen az élen 1:25,720-szal lágyakon, közepeseken a második 0,4 másodperces hátránnyal. Mögöttük Albon 0,5, Norris és Ocon 0,7 másdpercre következik. Bottas csak a nyolcadik, Leclerc a kilencedik, Vettel a tizenegyedik.

Mekkora tűzijáték volt az utolsó pillanatokban! A helyzet az élen nem, a kieső pozíciók környékén viszont pillanatról pillanatra változott. Meglepetésre az alfás Giovinazzi és a haasos Magnussen is tovább jutott. Erre Grosjeannak is lehetősége lett volna, de a legjobb körét pályaelhagyás miatt elvették. A kiesők sorrendben: Grosjean, Russell, Latifi, Raikkönen és Hülkenberg. A beugró német négy tizedmásodpercre volt a továbbjutó időtől, ami szép teljesítmény ennyi idő alatt.

Utolsó perc, utolsó lehetőségek az első etapban.

Öt perccel a Q1 vége előtt nem Mercedes a leggyorsabb! Jelenleg Verstappen vezet 1:26,319-cel, őt Bottas 0,25, Hamilton 0,3 másodpercre követi. A kieső helyeken jelenleg sorrendben Russell, Perez, Raikkönen, Giovinazzi és Hülkenberg.

Szinte mindenki a pályán, folyamatosan változik a sorrend. Természetesen Hülkenberg is rögtön kiment, neki most minden pályán töltött perc kulcsfontosságú. 16 perce van felvenni a lendületet.

Elmúlt 15 óra, megkezdődött a Q1!

Stoffel Vandoorne, a Racing Pointhoz közel álló Mercedes tartalékpilótája szomorúan vette tudomásul, hogy rá ma sem lesz szükség. Bánatát Call of Dutyba fojtja.

Ahogy a nyitóképen is látható, mára jórészt felszakadozott a pálya feletti felhőzet, így a napsütésnek hála a sokat javultak a látási viszonyok. A hétvége egyetlen szabadedzése már száraz körülmények között zajlott.

Üdvözöljük olvasóinkat! Rögtön kezdjük is a nagy hírrel, miszerint Lance Stroll betegség miatt kihagyja a hétvégét, helyére pedig Nico Hülkenberg a korábbi beugrásnál is sietősebben érkezett meg. Nem lesz könnyű dolga rögtön az időmérővel kezdeni, de a többiek is csak hatvan percet gyakorolhattak a lefújt pénteki edzésnap miatt.