DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hülkenberg Stroll helyén az Eifel Nagydíjon!

Visszatér 2020 szupercseréje az F1-es rajtrácsra: még a silverstone-inál is szűkösebb határidővel esett be a Racing Pointhoz a Nürburgringen Nico Hülkenberg, miután Lance Stroll betegség miatt nem tud autóba ülni.

Ej93jLyXcAAKo2K_1



Stroll rosszullétét a nyilvánossággal csak a szombati szabadedzés kezdetén közölte a Racing Point, a csapat azonban már korábban tudott róla, hogy szükség lehet a vészforgatókönyvre, így már reggel riasztották tartalékversenyzőjüket, Hülkenberget – szerencsére a versenyhétvége Németországban zajlik, a pilóta pedig nem messze a Nürburgringtől, Kölnben tartózkodott, így viszonylag könnyen eljutott a pályára, ráadásul a szükséges koronavírus-tesztet is korán teljesíthette, hogy időben megérkezzen a negatív eredmény és beléphessen a paddockba.

A Racing Point nem bocsátkozott részletekbe azt illetően, hogy Strollnak milyen egészségügyi problémája van, és csak 50 perccel az Eifel Nagydíj időmérője előtt jelentette be, hogy a pályára a harmadik edzés alatt beeső Hülkenberg veszi át az autóját a hétvége további részére – így szabadedzés nélkül, azonnal az időmérővel kezd a német az általa jól ismert pályán, ahol F1-es autóval persze ő sem versenyezhetett 2013 óta. Valamennyire talán enyhíti hátrányát a riválisokkal szemben, hogy a törölt pénteki szabadedzések okán a többiek sem tehették meg, hogy agyongyakorolják magukat.

Hülkenbergnek ez már a harmadik jelenés az idei szezonban – a két silverstone-i versenyhétvégén Sergio Perez pozitív koronavírus-tesztje miatt hívta be korábbi pilótáját a csapat. A Brit Nagydíjon végül műszaki hiba miatt el sem tudott rajtolni, ám a 70. Évfordulós Nagydíjon tündökölt, a 3. helyre kvalifikált, majd egy kényszerű bokszkiállással együtt is 7. lett a célban. A német most Perez csapattársa lesz, akivel 2014 és 2016 között már együtt dolgoztak ugyanennél a csapatnál, még Force India név alatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: