DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
15:33

Közben már le is telt a szünet, és felkerültek az első Q2-es körök az időmérő falra. Verstappen az élen 1:25,720-szal lágyakon, közepeseken a második 0,4 másodperces hátránnyal. Mögöttük Albon 0,5, Norris és Ocon 0,7 másdpercre következik. Bottas csak a nyolcadik, Leclerc a kilencedik, Vettel a tizenegyedik.

Amilyen szorosan indult, Bottas úgy elhúzott a végére. A finn két lila szektorral, 1:25,269-es körrel utasította maga mögé Hamiltont és Verstappent. A negyedik Leclerc, az ötödik Albon, a hatodik Ricciardo lett. Ez váratlan volt. Köszönjük a figyelmet, pillanatokon belül jelentkezünk a összefoglalóval!

Hamilton 1:25,825-tel nyitott, Bottas 12 ezredmásodperccel maga mögé utasította csapattársát, aztán jött Verstappen, és 1:25,744-gyel átvette a vezetést. Hét századmásodperc az előnye a Mercedesekkel szemben, és Bottas biztosan hibázott a körén.

Kezdődjék hát az utolsó 10 perc.

Leng a kockás zászló! Verstappen 33 ezredre megközelítette, de nem tudta visszaelőzni Hamiltont. Mögöttük Bottas már fél másodpercet kapott a harmadik helyen. A kiesők: Vettel, Gasly, Kvjat, Giovinazzi, Magnussen.

Hamilton megelégelte Verstappen vezetését, ezért egy újabb körrel átvette tőle az első helyet. Erre reagálva Verstappen elment egy újabb gyors körrel.

Mekkora tűzijáték volt az utolsó pillanatokban! A helyzet az élen nem, a kieső pozíciók környékén viszont pillanatról pillanatra változott. Meglepetésre az alfás Giovinazzi és a haasos Magnussen is tovább jutott. Erre Grosjeannak is lehetősége lett volna, de a legjobb körét pályaelhagyás miatt elvették. A kiesők sorrendben: Grosjean, Russell, Latifi, Raikkönen és Hülkenberg. A beugró német négy tizedmásodpercre volt a továbbjutó időtől, ami szép teljesítmény ennyi idő alatt.

Utolsó perc, utolsó lehetőségek az első etapban.

Öt perccel a Q1 vége előtt nem Mercedes a leggyorsabb! Jelenleg Verstappen vezet 1:26,319-cel, őt Bottas 0,25, Hamilton 0,3 másodpercre követi. A kieső helyeken jelenleg sorrendben Russell, Perez, Raikkönen, Giovinazzi és Hülkenberg.

Szinte mindenki a pályán, folyamatosan változik a sorrend. Természetesen Hülkenberg is rögtön kiment, neki most minden pályán töltött perc kulcsfontosságú. 16 perce van felvenni a lendületet.

Elmúlt 15 óra, megkezdődött a Q1!

Stoffel Vandoorne, a Racing Pointhoz közel álló Mercedes tartalékpilótája szomorúan vette tudomásul, hogy rá ma sem lesz szükség. Bánatát Call of Dutyba fojtja.

Ahogy a nyitóképen is látható, mára jórészt felszakadozott a pálya feletti felhőzet, így a napsütésnek hála a sokat javultak a látási viszonyok. A hétvége egyetlen szabadedzése már száraz körülmények között zajlott.

Üdvözöljük olvasóinkat! Rögtön kezdjük is a nagy hírrel, miszerint Lance Stroll betegség miatt kihagyja a hétvégét, helyére pedig Nico Hülkenberg a korábbi beugrásnál is sietősebben érkezett meg. Nem lesz könnyű dolga rögtön az időmérővel kezdeni, de a többiek is csak hatvan percet gyakorolhattak a lefújt pénteki edzésnap miatt.