DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
08:30

Utolsó perc, Vettel pedig fut egy gyorskört! Sőt, Leclerc is elmegy... és ő is javít, ráadásul megelőzi Vettelt és feljön a negyedik helyre - három és fél tizedre van Bottastól, mondhatni, hogy talán látótávolságra. Illetve azért a rend kedvéért csak megveri Vettelt...

Itt a kockás zászló, köszönjük a figyelmet, jövünk az összefoglalóval, majd a nyilatkozatokkal és a friss hírekkel Suzukából, ahonnan a helyszínről jelentkezünk!

Változás itt már nem lesz, tíz percen belül vagyunk, Bottas-Hamilton-Verstappen-Vettel-Albon-Leclerc a sorrend az élen, a középmezőnyt a McLaren vezeti, a Renault gyengélkedik, a sor végén pedig természetesen a Williams kullog. 

A Renault közben jelentősen visszacsúsztak már, a 16-18. helyen áll Ricciardo és Hülkenberg - új szárny ide vagy oda, van még hova javulni...

Akció nincs, a pilóták róják a köröket, Hamilton hibázott egy kisebbet, Raikkönennél volt egy kis gond az autóval, egyébként az első edzést kihagyó Gasly a legszorgalmasabb, 28 körnél tart.

Leclerc-től 1:35,0-s köröket kértek a versenyszimulációnál, ettől most egy kicsit elmarad - elfogyott a lelkesedés, tényleg senki nem fut már időmérős kört.

Ugyan megvan az esélye annak, hogy ez a mostani sorrend lesz a rajtsorrend is, de úgy fest, hogy a csapatok nem aggódják túl a helyzetet - most már mennek a versenyszimulációk, nem erőltetik az egykörös tempót. 

Ki jelentkezik még?

toto_1

Valtteri Bottas ez élen! Elérkeztünk a gyakorlás feléhez és a finn megveri Hamiltont - így állunk 45 percet követően:

 

Verstappen megvillan, feljön másodiknak, két tizeden belül jön Hamiltonhoz képest!

Bottas korábbi megforgása:

Bottas bejön másodiknak, Leclerc negyediknek, de Hamiltontól mindketten kb. fél másodpercre vannak, ahogy Vettel és Verstappen is - egyelőre a világbajnok lóg ki felfelé, a többiek nagyjából egálban vannak.

Hamilton hatalmas köre: 1:27,896-tal az élen a brit, fél másodpercet ad Vettelnek és Verstappennek.

Leclerc közben egy ötödik időt fut, 1,3 másodpercre Vetteltől, de Hamilton előtt ér be.

Bottas megpördül! Kicsúszik, de vissza tud jönni - saját hiba volt, ráment a kerékvetőre, ami megdobta és beforgatta az autót. 

Verstappen is befejezte a körét, 65 ezreddel marad csak el Vetteltől, ő a második.

Vettel felrakta a lágy gumit és egy másodperces előnnyel átvette a vezetést - de a többiek még csak most jönnek...

Az új első szárny talán kezd működni a Renault-n, mert Daniel Ricciardo a negyedik, Nico Hülkenberg a hetedik, az első edzés gyengélkedése után most jobbnak tűnik az autó.

Albon becsúszik közben a két Mercedes közé a második helyre, Vettel csak az ötödik, Leclerc és Verstappen még nem érkezett meg.

Bottas 1:29,4-gyel átveszi a vezetést, Hamilton három tizeddel mögötte második, Sainz pedig felugrik a harmadik helyre.

Jönnek is a mért körök már az első percekben, egyelőre Sebastian Vettel 1:30,3-mal az élen Kevin Magnussen előtt - Charles Leclerc mondjuk még sisak nélkül nézelődik a bokszban, ő például nem kapkodja el.

Videós összefoglaló még az FP1-ről:

 

Közben hivatalosan megkezdődött a gyakorlás, lássuk, hogy ki hogyan áll hozzá! Egyelőre száraz körülmények vannak, bár előzetesen már ide is esőt jósoltak...

Jó reggelt kívánunk és egyben több fontos hírrel kezdenénk: 

- Elhalasztották az F1-es időmérőt, törölték a harmadik szabadedzést, részletek: https://formula.hu/f1/2019/10/11/hivatalos-elhalasztottak-az-f1-es-idomerot

- Amennyiben nem lesz időmérő vasárnap sem, úgy a mostani edzés dönt a pole-ról: https://formula.hu/f1/2019/10/11/varatlan-szabadedzes-dont-a-rajtsorrendrol

- Amúgy az első szabadedzésen a Mercedes dominált, a Ferrari egymásodperces hátrányban volt: https://formula.hu/f1/2019/10/11/hatalmas-mercedes-folennyel-indult-a-hetvege