DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
12:43

A tréler a használt állapotú W10-zel lassan visszatér a bokszutcába.

Összefoglaló: A Ferrarinak áll a zászló, Hamilton a falban

Folytatás 15 órakor, az időmérővel!

A spái harmadik edzés eredménye:

Leintették a harmadik szabadedzést: Leclerc zárta az első helyen, de kevesebb mint egy tizeddel lassabb volt, mint pénteken.

Verstappen a fékegyensúlyra tesz megjegyzést, valami nem stimmel: „Nagyon könnyű a belső kerekeket blokkolni” – mondja a holland.

Hamilton még egyet veszít: Ricciardo remek körrel a negyedik helyen, 0,768-ra Leclerc-től. Verstappen lemaradása már 1,106 másodperc.

Verstappen negyedik, Perez ötödik helyre ugrott, Hamilton a hatodik pozícióba csúszott vissza.

Most pedig figyeljünk a következő percekben sorban javuló körökre: Leclerc 1:44,206-ra csökkentette a legjobb időt.

A Mercedes tájékoztatása szerint Hamilton egyenesen a garázsba ment, nem kellett az orvosi központot felkeresnie. A brit már a mérnökeivel értekezik.

Ahogy a lámpa zöldre váltott, mindenki siet vissza a pályára. Alig több mint 10 perc maradt még.

Több mint negyedóra állás után, két perc múlva indul újra az edzés.

Hamilton rendben kiszállt az autóból, előtte még bocsánatot kért csapatától. Az orvosi autó most vitte vissza a bokszutcába. Mostantól az a kérdés, a Mercedesre mennyi munka vár a 2,5 óra múlva következő időmérőig.

A Mercedes a Les Fagnes kanyarban áll orral a gumifalban. Hamilton elkapta a kerékvetőt, kétszer is megúszott az autó, ezért száguldott át egyenesen a széles bukótérben.

Piros zászló, Hamilton Mercedese a gumifalban áll!

Az edzés felénél, 30 perc után a két Ferrari vezet a két Mercedes és Perez előtt:

Gasly elvesztett tükre – előtte, utána:

Bottas a 3., Hamilton a 4., Verstappen a 8. helyre ugrott előre első gyorskörével.

Jelenleg Vettel, Leclerc és Hülkenberg (1,9 másodperc lemaradással) az első három helyen, de hamarosan jön Verstappen és a két Mercedes.

A hétvégén újra Toro Rossónál vezető Pierre Gasly elvesztette tükrét – az elem az autón maradt, az üveglap azonban meglazult és kirepült.

Helyszíni információk szerint a Renault visszaváltott korábbi, B jelzésű motorjára a hétvége folytatására, annak ellenére, hogy a büntetést már megkapták a cseréért. A megfontolás taktikai jellegű: Spában a mezőny végéről könnyebb felzárkózni, a folytatásban pedig Hülkenberg és Ricciardo rendelkezésére áll majd egy szabadon felhasználható friss belsőégésű motor (ICE).

Vettel valamivel még gyorsabb, 1:44,657 a német köre. A Ferrarik szélárnyékkal segítették egymást a másik gyorskörén.

Leclerc nem melegít: első nekifutásra lágyon 1:44,789-et teljesít. Ennél tegnap csak ketten voltak gyorsabbak, ő maga és Vettel.

Robert Kubicáé az első mai mért kör, egy bemelegítő 1:50.

Adj poénos címet a képnek! – az F1 Twittere a következőt adta az alábbinak: „Gyors pillantás a konstruktőri állásra…”

Ha már így szóba jött a köridő: péntek legjobbja 1:44,123 volt Charles Leclerc részéről.

Első kifutásra 11-en jártak a pályán, de egyetlen installációs kör után mindenki visszatért. Az első szombati köridőre még várni kell.

Pontban délben elkezdődött a 3. szabadedzés.

Sergio Perez beszállásra készülődik. A mexikói személye azért fontos, mert szombatra kénytelen volt visszaváltani a Mercedes korábbi specifikációjú motorjára. A fejlesztett erőforrás – melyet a Mercedes, Racing Point és Williams mind a hat pilótája megkapott – tegnap megadta magát autójában. Az erőforrás használói nem lehetnek teljesen nyugodtak.

Egy kis időjárásjelentés: a levegő hőmérséklete 26, az aszfalté 33 Celsius fok jelenleg Spában.

A Formula-1-es közegben felettébb szokatlan incidens zavarta meg az események megszokott menetét Spa-Francorchamps-ban pénteken. Kimi Raikkönent egy szemlátomást ittas Verstappen-rajongó állította meg, kiabálni kezdett vele és hadonászott. Az incidensről egy fotó is készült.

Pénteken a Mercedes 0,8 másodperccel maradt le a Ferraritól, Lewis Hamilton úgy saccolt, egy egész másodpercet veszítenek az egyenesben az olaszokhoz képest. Leclerc és Vettel így reagált erre: láttak ilyet pénteki napon, biztosak benne, hogy a Mercedesben van tartalék…

Köszöntünk minden olvasót szombati élő közvetítésünkben. 12 órakor kezdődik a 60 perces harmadik szabadedzés, majd 15 órakor a Belga Nagydíj időmérője.