DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
12:19

Vettel valamivel még gyorsabb, 1:44,657 a német köre. A Ferrarik szélárnyékkal segítették egymást a másik gyorskörén.

Összefoglaló: A Ferrarinak áll a zászló, Hamilton a falban

Folytatás 15 órakor, az időmérővel!

A spái harmadik edzés eredménye:

Leintették a harmadik szabadedzést: Leclerc zárta az első helyen, de kevesebb mint egy tizeddel lassabb volt, mint pénteken.

Verstappen a fékegyensúlyra tesz megjegyzést, valami nem stimmel: „Nagyon könnyű a belső kerekeket blokkolni” – mondja a holland.

Hamilton még egyet veszít: Ricciardo remek körrel a negyedik helyen, 0,768-ra Leclerc-től. Verstappen lemaradása már 1,106 másodperc.

Verstappen negyedik, Perez ötödik helyre ugrott, Hamilton a hatodik pozícióba csúszott vissza.

Most pedig figyeljünk a következő percekben sorban javuló körökre: Leclerc 1:44,206-ra csökkentette a legjobb időt.

A Mercedes tájékoztatása szerint Hamilton egyenesen a garázsba ment, nem kellett az orvosi központot felkeresnie. A brit már a mérnökeivel értekezik.

Ahogy a lámpa zöldre váltott, mindenki siet vissza a pályára. Alig több mint 10 perc maradt még.

Több mint negyedóra állás után, két perc múlva indul újra az edzés.

A tréler a használt állapotú W10-zel lassan visszatér a bokszutcába.

Hamilton rendben kiszállt az autóból, előtte még bocsánatot kért csapatától. Az orvosi autó most vitte vissza a bokszutcába. Mostantól az a kérdés, a Mercedesre mennyi munka vár a 2,5 óra múlva következő időmérőig.

A Mercedes a Les Fagnes kanyarban áll orral a gumifalban. Hamilton elkapta a kerékvetőt, kétszer is megúszott az autó, ezért száguldott át egyenesen a széles bukótérben.

Piros zászló, Hamilton Mercedese a gumifalban áll!

Az edzés felénél, 30 perc után a két Ferrari vezet a két Mercedes és Perez előtt:

Gasly elvesztett tükre – előtte, utána:

Bottas a 3., Hamilton a 4., Verstappen a 8. helyre ugrott előre első gyorskörével.

Jelenleg Vettel, Leclerc és Hülkenberg (1,9 másodperc lemaradással) az első három helyen, de hamarosan jön Verstappen és a két Mercedes.

A hétvégén újra Toro Rossónál vezető Pierre Gasly elvesztette tükrét – az elem az autón maradt, az üveglap azonban meglazult és kirepült.

Helyszíni információk szerint a Renault visszaváltott korábbi, B jelzésű motorjára a hétvége folytatására, annak ellenére, hogy a büntetést már megkapták a cseréért. A megfontolás taktikai jellegű: Spában a mezőny végéről könnyebb felzárkózni, a folytatásban pedig Hülkenberg és Ricciardo rendelkezésére áll majd egy szabadon felhasználható friss belsőégésű motor (ICE).

Leclerc nem melegít: első nekifutásra lágyon 1:44,789-et teljesít. Ennél tegnap csak ketten voltak gyorsabbak, ő maga és Vettel.

Robert Kubicáé az első mai mért kör, egy bemelegítő 1:50.

Adj poénos címet a képnek! – az F1 Twittere a következőt adta az alábbinak: „Gyors pillantás a konstruktőri állásra…”

Ha már így szóba jött a köridő: péntek legjobbja 1:44,123 volt Charles Leclerc részéről.

Első kifutásra 11-en jártak a pályán, de egyetlen installációs kör után mindenki visszatért. Az első szombati köridőre még várni kell.

Pontban délben elkezdődött a 3. szabadedzés.

Sergio Perez beszállásra készülődik. A mexikói személye azért fontos, mert szombatra kénytelen volt visszaváltani a Mercedes korábbi specifikációjú motorjára. A fejlesztett erőforrás – melyet a Mercedes, Racing Point és Williams mind a hat pilótája megkapott – tegnap megadta magát autójában. Az erőforrás használói nem lehetnek teljesen nyugodtak.

Egy kis időjárásjelentés: a levegő hőmérséklete 26, az aszfalté 33 Celsius fok jelenleg Spában.

A Formula-1-es közegben felettébb szokatlan incidens zavarta meg az események megszokott menetét Spa-Francorchamps-ban pénteken. Kimi Raikkönent egy szemlátomást ittas Verstappen-rajongó állította meg, kiabálni kezdett vele és hadonászott. Az incidensről egy fotó is készült.

Pénteken a Mercedes 0,8 másodperccel maradt le a Ferraritól, Lewis Hamilton úgy saccolt, egy egész másodpercet veszítenek az egyenesben az olaszokhoz képest. Leclerc és Vettel így reagált erre: láttak ilyet pénteki napon, biztosak benne, hogy a Mercedesben van tartalék…

Köszöntünk minden olvasót szombati élő közvetítésünkben. 12 órakor kezdődik a 60 perces harmadik szabadedzés, majd 15 órakor a Belga Nagydíj időmérője.