DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Élő cikkek

Így zajlott a második edzés Abu Dhabiban

Jön a második, már mérvadóbb gyakorlás az F1-es szezonzáró hétvégéjéből: elsőre a két Mercedes diktálta az iramot, most viszont kiderül, hogy mennyire valós Russellék előnye.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, perceken belül kezdődik az Abu Dhabi Nagydíj második szabadedzése!

Az első gyakorláson a két Mercedes zárt az élen, de ott sem a körülmények nem voltak még reálisak, sem a csapatok munkája nem volt az igazi, nagyon sok beugró versenyző kapott lehetőséget.

Zöld jelzés, közben Hamiltonnál még csak most csavarozzák vissza a motorborítást.

Ricciardo kis híján összetörte a McLarent: leért az autó alja, és emiatt megúszott, nem sok kellett volna egy bukáshoz. Most állítanak a McLarenen.

Egyelőre Leclerc-Ocon-Russell a top három, majd jön Sainz, Verstappen és Perez.

Sainz és Verstappen javít, de Ocont nem előzik meg, Leclerc előnye pedig bő három tized az élen. Egyelőre biztató a Ferrari.

Azt azért említsük meg, hogy egyelőre a közepes keverékű gumikat nyúzzák a versenyzők.

Verstappen felrakja a lágy gumit, 1:25,4-gyel átugorja a mezőnyt, hat tizedet ad a közepeseken köröző Leclerc-nek.

Perez is feltette a lágy gumit, bő öt tizedet kap Verstappentől. Leclerc is a piros oldalfalúval próbálkozik, ő a második, pont a két Red Bull közé, 2,5 tizeddel Verstappen mögé érkezik.

Így állunk féltávnál:

Russell kisebb hibákkal a második, másfél tizedre van csak Verstappentől. Hamilton is ront, ő a negyedik, ez így biztató a Mercedesek számára.

Ocon és Alonso a hatodik-hetedikek, az Alpine nagyon jól tapad a technikás részeken, egyelőre jó az idejük.

Vettel meglátogatta a bukóteret:

Verstappen javít az élen, és növeli az előnyét, már bő három tizeddel vezet. 

Sainz közben feljön hatodiknak, a három topcsapat pilótái közül ő az utolsó. Verstappen-Russell-Leclerc-Hamilton-Perez-Sainz a sorrend, majd jön a két Alpine.

Meglehetősen csendes szabadedzésünk van ismét, az utóbbi percekben gond nélkül köröznek a pilóták, gyűjtik az információkat holnapra. Óriási tét már nincs, ez azért érezhető a munkán.

A gyakorlás hajrájához közeledve már a hosszabb etapok vannak terítéken, a táblázat aligha fog változni. Úgyhogy meg is mutatjuk. 

Leclerc megkérdezi a csapattól, hogy ugyan már, miért lassúak, a csapat pedig annyit válaszol, hogy hát, mert nem jó a tempó...

Itt a vége az edzésen, ezen most Verstappen volt a leggyorsabb, egyértelműen a többiek előtt járt, de a Mercedes sem tűnt rossznak. Köszönjük a figyelmet, jövünk a legfrissebb helyszíni információkkal és nyilatkozatokkal!