DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Élő cikkek

Ez volt a Belga Nagydíj harmadik edzése

Szombat délben az Ardennek erdeiben kezdetét veszi a Belga Nagydíj hétvégéjének harmadik edzéslehetősége. Kövesd a 60 perces felkészülést élő szöveges közvetítésünkkel!

Üdvözöljük olvasóinkat a Belga Nagydíj szombati napján! A mezőny már készül a két percen belül kezdődő gyakorlásra.

A bokszutca végi lámpa zöldre váltott, kezdődhet a visszaszámlálás.

Miközben az első autók a pályára hajtanak, nézzük az időjárást. Meglehetősen hűvös és párás a levegő, miközben az égbolton sötét felhők gyülekeznek. Bármikor leeshet az eső.

A két Haas már megkezdte a munkát, igaz van is mit bepótolniuk. A tegnapi első szabadedzésük szinte teljesen ráment a Ferrari erőforrásainak problémáira.

Elkezdett cseperegni az eső, így pár percre mindenki visszavonult a garázsok védelmébe. Rövid csapadékhullás volt ez, mivel néhány autó slickeken már vissza is tért a munkához.

Gyorsan eltelt az edzés első 25 perce, így mostanra szinte mindenki rendelkezik legalább egy mért körrel. Záporoznak a jobbnál jobb idők, jelenleg Bottas 1:43,813-mal vezet, mögötte Hamilton 0,6 Perez 0,8 másodperccel következik.

Verstappen az első körével 83 ezredmásodperc lemaradással felugrott a második helyre, így jelenleg Mercedes, Red Bull, Mercedes a sorrend az elején. A Ferrari eközben 1,8 (Leclerc) és 2 másodperces (Vettel) hátrányban az elejéhez képest.

Közben Perez jelentése szerint megint esik.

Az állás 12 perccel a vége előtt:

belgafp31

Vihar előtti csend Spában, mindenki egy utolsó időmérős szimulációra készül.

Miközben kezdődnek az utolsó körök, Raikkönennél akkumulátort és vezérlőelektronikát cseréltek, ám ezért még nem kap büntetést a finn.

Az utolsó 2-3 percre teljesen felborult a sorrend, Norris és Ocon is felugrott a az élre, majd jött Hamilton, és két tizedmásodperccel megjavította a leggyorsabb kört. Eközben Vettel az utolsó helyről csak néhány másodpercre tudott előrelépni a 19. pozícióba. Óriási a forgalom a pályán.

Leng a kockás zászló, már csak a megkezdett körök fejezhetőek be. Pereznek egy jól megkezdett köre ment el a lassabb autók kerülgetésén. Leclerc is a forgalomra panaszkodott, aki jelenleg a 17. helyen áll.

Ééés ennyi volt a harmadik szabadedzés. Hamilton volt a leggyorsabb, őt meglepetésre Ocon, Norris, Albon, Bottas, Verstappen követi sorrendben. A Renault szinte biztosan feltekert motorral teljesítette a körét.

Köszönjük a figyelmet, perceken belül jelentkezünk az összefoglalóval, háromkor pedig kezdődik az időmérő edzés.