DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Élő cikkek

Ez volt a Spanyol Nagydíj második edzése

15 órától folytatódik a Spanyol Nagydíj pénteki edzésnapja Barcelonában. Kövesd velünk az eseményeket élő szöveges közvetítésünkkel!

Köszöntjük elhivatott olvasóinkat egy újabb F1-es versenyhétvégén. A mezőny ezúttal Barcelonába utazott, ahol ma másodszorra veszi birtokba a Circuit de Barcelona-Catalunya versenypályát. A délelőtti szabadedzésen szokás szerint a Mercedes volt a leggyorsabb, ám Max Verstappen ott volt a nyomukban, és váratlanul erősen kezdett a Ferrari. Az összefoglalónk itt olvasható.

Sainz már készen áll.

A bokszutca végi lámpa zöldre váltott, kezdődhet a 90 perces gyakorlás!

Egyelőre csak egy-egy installációs kört látunk a pályán, így nézzük az időjárást. A napsütőtte helyszínen a pálya 48, a levegő 30 fokos, ami jelentős emelkedés a délelőtti helyzethez képest.

EfYguPuWAAAUQUB

Gyorsan benépesült a pálya, záporoznak a gyorsabbnál gyorsabb körök. Előbb Land Norris, majd Charles Leclerc is vezette a rangsort, de aztán jött Lewis Hamilton, és 1:17,970-nel egy másodperccel ment gyorsabbat az addigi legjobb körnél.

Utolsóként Max Verstappen is teljesített egy mért kört, és rögtön felugrott Hamilton mögé a második helyre, fél másodperces hátránnyal.

Úgy tűnik, a Ferrari körülményes autója viszonylag jól érzi magát ezen a pályán és ebben a hőségben. Leclerc jelenleg az ötödik (1:19,050), Sebastian Vettel pedig a hetedik (1:19,322).

Bottas alágyújtott a rakétáknak, és három lila szektort teljesítve 1:17,170-es körrel átvette a vezetést, ami 8 tizedmásodperccel gyorsabb Hamilton eddigi legjobbjánál. Érdekesség, hogy a mérnöke ezt követően két hűtőkört kért tőle.

Hamilton reagált Bottas korábbi megmozdulására, és 287 ezredmásodpercet javított ellenfele körén. Közben brillírozik a Haas, Romain Grosjean jelenleg a harmadik, 1,2 másodperces lemaradással. Hamarosan jelentkezünk a félidei állással.

Eltelt az első 45 perc, nézzük az állást:

spanyolgpfp2

Ahogy Spanyolországban, úgy kis hazánkban is meglehetősen meleg van, szóval ne felejtsetek el vizet inni!

EfYnNCjX0AASt_J

Tíz perc van hátra a mai utolsó szabadedzésből, és a köridők változására már nem számíthatunk, hiszen az időmérős szimulációkon már túl vagyunk. A Mercedes párosán és Max Verstappenen kívül erősnek tűnik Daniel Ricciardo a Renault-val, Romain Grosjean a Haasszal és Charles Leclerc a Ferrarival.

Az előbb épp Grosjean került képre, akinek csúnyán dadogni kezdett a motorja. A pilóta visszacsorgott a bokszba.

Valtteri Bottasnak volt egy pillanata a pálya szélén:

Letelt a 90 perc, az utolsókat is leinti a kockás zászló. Köszönjük a figyelmet, hamarosan érkezünk a szabadedzés összefoglalójával!