DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Hírösszefoglaló

Vettel tesztelt, a Ferrari magabiztos: a mai hírek

Újabb halálos áldozat, Vettel WEC-tesztje, Fred Vasseur magabiztossága, Ricciardo szenvedése és Sainz jövője: összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

A nap talán legfontosabb híre nem kapcsolódik szorosan az F1-hez: Sebastian Vettel ma tesztelte a Porsche WEC-hypercarját, amellyel 118 kört tett meg a spanyolországi Aragonban. A négyszeres F1-es világbajnok szerint kíváncsi lett a WEC-re, mert sok versenyzőt ismer, aki aktív ebben a szakágban. A Porsche vezére úgy fogalmazott, hogy Vettel mosolyogva szállt ki az autóból, és nagyon fontos volt nekik, hogy meghallgassák a visszajelzéseit, a tapasztalatait.

vettel-porsche3



Jutott egy tragikus hír is mára: a vasárnapi ralibaleset halálos áldozatainak száma immár ötre emelkedett, miután elhunyt egy, az esetben megsérült kislány. Részletek ezen a linken olvashatók!

Ami az F1-et illeti, nagy csodák ma nem történtek. Ralf Schumacher beszélt arról, hogy szerinte Fernando Alonso a Red Bullhoz igazolhat, a német szerint komoly alapjuk van a pletykáknak, és úgy látja, hogy erős a szándék azt illetően, hogy a kétszeres világbajnok Milton Keynesbe érkezzen.

Szintén Alonsóhoz kapcsolódik a Sky Deutschland szakértőjeként tevékenykedő korábbi F1-es pilóta, Timo Glock véleménye, aki a spanyol hétvégi, 20 másodperc büntetéssel sújtott manőveréről beszélt: „Alonso nagyon korán fékez, és ezzel lehetővé teszi, hogy Russell felzárkózzon rá. Alonso ötlete az volt, hogy ez felkészületlenül érje Russellt, lelassítsa, majd hamar kigyorsítson, hogy ezzel különbséget alakítson ki. Olyan extrém volt ez, hogy Russell egyáltalán nem számított rá. Túl közel került hozzá, és ezzel leszorítóerőt veszített. Alonso kiteszi a könyökét és kihasználja a szürke zónákat, hogy előnyhöz jusson. Már tudja, mit csinál a tapasztalatának köszönhetően.”

Toto Wolff szerint Lewis Hamilton egyelőre nem foglalkozik a Ferrarival: a Mercedes csapatfőnöke nem érzi úgy, hogy pilótája már elengedte volna 2024-et és csak a jövőjére koncentrálna. „Úgy gondolom, a versenyzők szuperek ebben a felállásban, hiszen Lewis olyan jó, amennyire csak lehet. Nyilvánvalóan olyan helyzetben van, hogy egyfelől rendkívül frusztráló azt látni, hogy nekünk nem jön össze. Másfelől viszont ha áttekintünk a kerítés fölött, elég jó dolgok történnek a túloldalon. De ma nem ez az fő prioritás számára” – jelentette ki Wolff.

Ha már Ferrari, magabiztos nyilatkozatot tett Fred Vasseur csapatfőnök. Szerinte az utóbbi időszak csapatépítése remekül sikerült, mert közben az önbizalmukat is építették, így jutottak el idáig, hogy a Red Bull fő kihívói lehetnek. „Ez a hétvége szerintem jó bizonyítékul szolgál arra, hogy ha mindent összerakunk – és nem vagyok biztos benne, hogy minden hétvégén ez lesz a helyzet, de amikor sikerül –, akkor kicsit nyomás alá tudjuk helyezni őket. És amikor nyomás alatt vannak, akkor hibákat is el fognak követni, ami azt jelenti, hogy továbbra is ebbe az irányba kell haladnunk” – mondta Vasseur.

Charles Leclerc is azt mondta, hogy Melbourne-ben már péntektől érezték magukban az erőt, ami be is igazolódott, és ő azt tette hozzá, hogy az ilyen hétvégéket kellene rendszeresíteni, és akkor ténylegesen is harcolhatnának a jelenlegi világbajnokkal.

Még mindig Ferrari: Formula Plusz rovatunkban összeszedtük, hogy merre vezethet Carlos Sainz útja 2025-ben és utána. Több esély is kínálkozhat a bombaformában lévő spanyol előtt, de hogy melyiknek mi az előnye, a hátránya és a valószínűsége, azt ebben a cikkben tárgyaltuk meg!

5-sunday-melbourne-2024_resize

Szóba került még a mai napon Daniel Ricciardo is, akivel kapcsolatban hétfői hír, hogy állítólag ultimátumot kapott, és két hétvégéje maradt arra, hogy bizonyítson és maradjon a VCARB ülésében a szezon folytatására is. Az ausztrál eddig többet kao Yuki Tsunodától házon belül, mint tavaly az újonc Nyck de Vries, és saját maga is elismerte, hogy lassabb a japánnál. „Sokszor úgy érzem, nem tudom átvinni azt a sebességet, amire látom, hogy Yuki képes. Vizsgálom, mit csinálhatnék jobban, és közben sok kérdést teszek fel a csapatnak, szóval ez egy kétrészes folyamat” – fogalmazott Ricciardo, hozzátéve: a következő egy-két versenyen érkeznek fejlesztések a Visa RB autójához, és hisz benne, hogy gyorsan fordíthatnak a dolgok alakulásán.

Zárásként pedig ajánljuk a Formula Motocastet: MotoGP-vel foglalkozó műsorunkban ezúttal főleg Pedro Acosta elképesztő bemutatkozásáról beszéltünk, de minden fontos téma szóba került, ami a motoros csúcskategória utóbbi időszakába történt. Hallgassátok meg az adást, és iratkozzatok fel YouTube-csatornánkra, hogy ne maradjatok le semmilyen tartalmunkról!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: