DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Hírösszefoglaló

Távozó sportigazgató, Verstappen Kvjat lányáról – szombati F1-es hírek

Csupán egy év után elhagyja az FIA-t Steve Nielsen, Ricciardo újra nyertes autóba ülne, egy világbajnok szerint Verstappen jobb, mint bárki az ő idejében. December 23. hírei egy helyen.

Távozik az FIA sportigazgató posztjáról Steve Nielsen – számolt be több autósportos szaklap, az elsők közt a BBC Sport és a Racingnews365. A lapok forrásai szerint Nielsen, aki csupán januárban foglalta el a pozíciót, mikor Mohammed ben Sulayem átszervezte az FIA Formula-1-es részlegét – a szakember az együléses részleget vezető Nicholas Tombazis beosztottja volt –, önként távozott, mivel a feladatkör számos részével elégedetlen volt.

Steve Nielsen veterán F1-es szakembernek számított, mielőtt elfogadta az FIA felkérését: több mint harminc éven át volt aktív a Benetton, Renault, Toro Rosso, Lotus, Honda és Williams csapatoknál, elsősorban szintén a sportigazgató posztban. A GPDA igazgatója, George Russell dicsérte is Nielsen munkáját a versenyzőkkel kapcsolatos ügyekben.



Ezt leszámítva nyilatkozatokról, interjúszemelvényekről számoltunk be az ünnepek előtti csendes szombati napon. Idéztük Daniel Ricciardót, aki újra nyertes autóba ülne, a Red Bull az álom.

„Nyilvánvalóan az a célom, hogy egy nap visszatérjek a Red Bullhoz. Ez lenne a tündérmese, ott szeretném befejezni a pályafutásom, de megpróbálom nem beleélni magam. Ezért is hívom tündérmesének, mert nem realitás vagy bizonyosság addig, amíg meg nem történik” – fogalmazott az ausztrál, akinek addig az AlphaTaurival vannak nagy céljai. Részletek itt.

Valtteri Bottas pedig Sergio Pereznek ad tanácsot. Hamilton csapattársaként megtapasztalta, amit a mexikói most Verstappen mellett él át. A magába vetett bizalom hiányzik a Red Bull-osból, mondja a finn F1-es. Ő így áll hozzá: „Egy jó napon bárkit le tudok győzni.”

Tiszteletlensége miatt eleinte nem szimpatizált Max Verstappennel, de aztán megváltozott az 1979-es F1-es világbajnok, Jody Scheckter véleménye: jobbnak tartja, mint bárkit az ő idejéből. Egykori Ferrari-versenyzőként a Scuderiáról is elmondta véleményét:

„Nem vagyok bejáratos Maranellóban, a részleteket nem ismerem, de úgy tűnik, a fő probléma a gumik kezelése. Nagyon kedvelem Charles Leclerc-t, azonban olyan hibákat követ el, amiket nem kellene. Azok egyike, akik kihívást jelenthetnek Max Verstappenre, de ehhez mindenképpen ki kell iktatnia a hibákat. Carlos Sainz pedig jobbnak bizonyult, mint hittem, ő is felnőtt a feladathoz” – mondta a dél-afrikai. További gondolatok Jody Schecktertől itt olvashatók.

Max Verstappen párja már három éve a brazil Kelly Piquet – a háromszoros világbajnok Nelson Piquet lánya. A nagydíjakon is gyakran feltűnő hölgynek van egy négyéves kislánya, Penelope, akinek apja a korábbi F1-es versenyző, Danyiil Kvjat. A magánéletéről ritkán beszélő Verstappen a kislánnyal való kapcsolatra is kitért a TIME magazinnak adott interjúban:

„Nem én vagyok az apja, nem is ez a cél. Nagyon fontos, hogy jó kapcsolatban legyen az apjával, és ez meg is van. De minden nap látom őt otthon. Jól kijövünk, nagyon cuki kislány” – mondta a háromszoros világbajnok.

Michael Schumacher mindig is a Formula-1 legendás neve marad, de idővel megkopik az emléke, és más kiválóságok kerülnek előtérbe – mondta Sebastian Vettel, akit pályafutása során a német elődhöz mértek és hasonlítottak.

„Sosem fognak eltűnni a történelemkönyvekből, de sok mai gyerek számára a Michael Schumacher név nem jelenti ugyanazt, mint az én időmben” – fogalmazott Vettel. Bővebben itt.

Az idén debütáló versenyzők értékelésével folytatódik nagy F1-es szezonértékelő sorozatunk, amely talán az eddigi legnagyobb egyetértést hozta szerkesztőségünkben. Nem csupán Oscar Piastrit tette mindenki az első helyre, de a második és harmadik helyezett is megegyezett valamennyiünknél – a listákat és indoklásokat itt találjátok meg.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: