DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Újra lehet juniorcsapata a McLarennek

Francia sajtóértesülések szerint az ART GP2-es istállója a jövőben a McLaren utánpótláscsapatának funkcióját töltheti be.

Az RMC Sport állítása szerint a Jean Todt FIA-elnök fia, Nicolas által vezetett GP2-es csapat, az ART Grand Prix a jövőben a McLaren, illetve jövőre érkező motorpartnere, a Honda fiatal tehetségeinek nevelését fogja szolgálni. Az RMC úgy tudja, a felek már megegyeztek az együttműködésről, hivatalos bejelentés pedig az elkövetkező napokban várható. A megújult ART csapat első párosát a tavaly Magnussen mögött a WSR 3.5-ös széria második helyét megszerző Stoffel Vandoorne és egy a Honda által támogatott japán versenyző alkothatják.



A McLaren mindig is nagy gondot fordított az utánpótlás-nevelésre, amit jól mutat az is, hogy nyolc év alatt kétszer is szerződtettek a csapattal régóta kapcsolatban álló újonc pilótát a Formula-1-es csapathoz: 2007-ben az egy évvel később bajnoki címet szerző Lewis Hamilton, 2014-ben pedig Kevin Magnussen kapta meg a lehetőséget. A GP2 elődjében, a Formula-3000-ben egyébként három éven át már szerepelt egy McLaren-kötődésű istálló, a West Competition, mellyel Nick Heidfeld 1999-ben bajnoki címet szerzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: