DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gyorsasági (Gy)

Gender: Autóipar és autósport találkozása a Hungexpón

A Gender Racing Team számára már évek óta hagyományosan az egyik évzáró esemény a nemrég megújult Hungexpo vásárvárosban megrendezett Automotive – Autótechnika gépjárműipari szakmai kiállítás, melynek mindig érdekes színfoltja a hazai autósportélet legsikeresebb formula autós csapata.

A rendezvény a partnerek, támogatók megjelenítése mellett egyéb más komoly szakmai szempontokból is kiemelten fontos. Már évek óta hagyományosan itt zajlik a hazai gépjárműszakmai mérnökképzés egyik izgalmas szakmai megmérettetése a Techtogether mérnökhallgatói verseny melyen a hazai Formula Student versenycsapatok vesznek részt, melyet idén a HUMDA Autó és Motorsport Fejlesztési Ügynökség is kiemelten támogatott. A Techtogether és a Formula Student sok fontos szálon kapcsolódik az autósporthoz.

gender-hungexpo-1



Egyrészt a GRT részéről fontosnak tartjuk, hogy a mérnökhallgatóknak testközelből megmutathassunk a formula autózásban használt professzionális gyári versenytechnikákat, átadhassuk az azoknak a gyakorlati üzemeltetésében szerzett évtizedes tapasztalatokat melyek esetleg hasznukra vállhatnak a Formula Student versenysorozatban ahol a tervezési gyártási építési és üzemeltetési fázisokat mind saját maguknak kell végrehajtaniuk egy-egy versenyévad folyamán. 

A Gender Racing a sportutánpótlásnevelés és a fiatal tehetséges versenyzők felkarolása mellett fontos küldetésnek tartja az egyéb szakmai utánpótlásnevelés támogatását is, így már hosszú évek óta hagyományosan tagjai a GRT szervíz csapatának a budapesti vagy valamelyik vidéki műszaki egyetemen tanuló vagy már ott mérnöki diplomát szerzett fiatal szakemberek is, akik közül többnyire mindenki valamelyik Formula Student csapat aktív tagja is volt egyben.

gender-hungexpo-2

Az egyéves kényszerszünet után idén újból megrendezésre kerülő rendezvény reméljük végre töretlen új lendületet kap majd, hogy folyamatos lehessen a gépjárműipari gyártók szolgáltatók személyes kapcsolattartása, eszmecseréje és folyamatos lehessen nem mellékesen például a hazai autó és motorsport szakember utánpótlása is a sportágak és az izgalmas új kihívások iránt fogékony lelkes fiatalokkal!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: