DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. április 2. vasárnap
Gyorsasági (Gy)

Új hazai szimulátoros és gokartos tehetségkutató

A múlt héten a debreceni állomásához érkezett a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. Országos autó-motorsport tehetségkutató programsorozata mely 6-14 éves gyermekek számára került meghirdetésre.

Itt az autósport iránt érdeklődő gyerekek profi versenygokart szimulátorokon próbálhatják ki magukat, ha felkeresik a HUMDA versenykamiont. A HUMDA Junior Gokart Challenge 2021-es rendezvénysorozatában kiemelt szerepet kap az elektromobilitás, a gyerekek hibrid és elektromos technológiákkal való megismertetése, a közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi edukáció. Minden helyszínen egy hetet tölt a program, amelyek szimulátoros tehetségkutató időméréssel veszik kezdetüket a hétköznapokon. A legjobb időt futó versenyzők lehetőséget kapnak, hogy valódi elektromos gokartokon bizonyítsák a tudásukat a hétvégi programon.A szombati Családi Show-t további programok, kiállítások, előadások színesítik: autó- és motorversenyzői dedikálás a legsikeresebb technikaisport versenyzők részvételével, interaktív közlekedési élményprogramok, Fit4Race képességfejlesztés, versenyautók, versenygokartok és még sok más jármű, kicsiknek és nagyoknak! Ezekbe a szombati programokba kapcsolódhatott be most a Gender Racing csapata is, hogy elvigye, és test közelből megmutassa az érdeklődő gyermekek számára azt a Formula4-es versenytechnikát mely jelenleg a nemzetközi sportszövetség az FIA a gokart után legpreferáltabb sportutánpótlásnevelési kategóriája, ha valaki a formula autózás világa felé kacsingat. A debreceni kis tehetség jelöltek között is sikert aratott a GRT Abarth motoros Tatuus T-014-es versenygépe. Sok fotó és selfie készült róla és nyilván sok kis versenyző fejében megfordult, hogy néhány év múlva már talán majd ők is egy ilyenben nyomhatják a gázt a versenypályákon.

Persze addig is minél többet kell körözni a szimulátoron és a gokartban legközelebb például most a héten október 4. és 9 között Győrben az ETO park előtt!

A rendezvényekre és a versenyen való induláshoz előzetes regisztráció nem szükséges, az mindig az adott helyszíneken történik!

A részvételhez a gyermekek számára szülő által aláírt felelősségvállalási nyilatkozat kitöltése szükséges. A rendezvény ingyenesen, védettségi igazolvánnyal látogatható. A 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal, vagy védett személy felügyelete mellett vehetnek részt.

A tehetségkutató roadshow rendezvénysorozat záróeseményére Budapesten a Westend bevásárlóközpont főbejáratánál kerül sor október 25-30. között.

A Gender Racing nagy örömmel csatlakozik minden az imádott sportágunkat népszerűsítő kezdeményezéshez pláne az ilyen kiemelt fontosságúakhoz melyeken a jövő versenyzői és szurkolói és egyéb sportszakember generációit szólíthatjuk meg a sportág számára!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: