DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. április 2. vasárnap
Gyorsasági (Gy)

Az egyik legtradicionálisabb hazai autóverseny emlékére

A Gender Racing Team másodszor volt hivatalos a tavalyi évben életre hívott Pécsi Hegyiverseny Emléktalálkozóra - a csapat ezúttal is a Forma-3-as Dallarát vitte ki a mecseki pályára.

 Ez egyrészt a hazai autósport második legtradicionálisabb autósport-rendezvényének állít emléket, melynek története hosszú évtizedekig íródott a Mecsek szerpentinjein. Másrészt a lelkes kis szervezőgárda elkezdett komoly lépéseket tenni, hogy a tradicionális versenyt újra életre lehessen hívni, így a kedves kis rendezvényben akár a nagy jövő, akár egy újabb pécsi autósport-reneszánsz ígérete is benne van!

Ráadásul az idei évre további fejlesztésként újra pálya és hegyiversenyautók is száguldhattak a legendás aszfaltcsíkon a hétvégi Rally3 bajnoki futam betétprogramjaként.

GRT_DSC_0248_HillClimbA csapat ezúttal is a Forma-3-as Dallara versenygépet vitte el a hosszú-hosszú évtizedek óta lelkes és értő pécsi autósport közönségnek, és úgy gondolta, ha már a rendezvény a múltról és a jelenről is szól, akkor megmutatja itt a jövő reménységét is. Az idén több nemzetközi bajnoki sorozatban is induló és ebből kettőnek máris az élmezőnyében jeleskedő Gender Tomika ugyan csak virtuálisan tudott ott lenni, mivel Olaszországban készül az eddigi legkomolyabb megmérettetésére a gokart sportág csúcsát jelentő első WSK versenyhétvégéjére. 

Gender Tamás csapatfőnök mindig szívesen támogatja a sportágat népszerűsítő rendezvényeket:

„Már a tavalyi rendezvény létrejöttét is nagy szeretettel üdvözöltük és nagyon örültünk a meghívásnak. A Pécsi Hegyiverseny szerves része a hazai autósport történelemnek ahol az évtizedek során rengetegen szocializálódtak az autósport szeretetére, sokáig csak itt láthatott az autósportszerető közönség különleges nyugati versenyautókat a régi időkben. Sok legendás hazai és külföldi versenyzőnek szurkolhattak a pálya szélén. Nagyra értékeljük mi is az új rendezvény fiatal szervezőinek lelkesedését, sportszeretetét. Van egy nagyon igaz mondás, hogy aki nem ismeri és tiszteli a múltat, annak nincs jövője sem. Nemes dolog az emlékhely létrehozása is, remélhetőleg hamarosan az összes engedély meglesz majd és a méltó helyére kerülhet. Nagyszerű dolog, hogy felcsillant a tradicionális rendezvény felélesztésének a reménye is. Nagyon jó dolog látni az ilyen rendezvényeken, hogy itt együtt van az összes generáció a sportolókból és a versenytechnikából is. Ráadásul itt Pécsen kimondottan példaértékű az, ahogy gondozzák a sportág értékeit, ahogy tiszteletben megbecsülésben tartják az idős régi sporttársakat! Bízunk benne, hogy a hosszú évtizedekkel előtti sportszeretethez és sporttársi összefogáshoz hasonlóban éledhet újra ismét ez a legendás verseny és akkor a mi fiatal versenyzőink is rajthoz állhatnak majd ezen a komoly kihívást kínáló pályán.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: