Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. szeptember 29. szerda
Gyorsasági (Gy)

Gender: Grobnikban is a győzelem a cél

Újabb futamgyőzelmekért lép pályára Horvátországban, az Automotodrom Grobnikon a Gender Racing Team a hétvégén a hazai bajnokság és az FIA CEZ Zone Trophy verseny sorozat aktuális bajnoki fordulóján.

Berta Benjámin továbbra is a megszokott Formula-4-es technikával áll rajthoz. A pár éve új aszfaltcsíkot kapott, izgalmas vonalvezetésű, picit több mint négy kilométeres pályán komoly szintkülönbségekkel kell a versenyzőknek megbirkóznia. Tavaly már sikeresen teljesített itt egy versenyhétvégét Berta Beni a számára akkor még új F4-es Tatuus T014-essel.

GRT_GRT_CEZ_Grobnik_2020_871Jelenleg a FIA CEZ Zone Trophy bajnoki tabelláján huszonnyolc bajnoki ponttal a Formula-4-es kategória élén és az abszolút hatodik helyen állva várhatja Beni a versenyt a grobniki aszfaltcsíkon. A tavalyi pályaismerettel és tapasztalatokkal felvértezve most még elszántabban szállhat majd harcba a legkomolyabb osztrák ellenfelével az Formula-4-es kategóriában és vélhetően ismét borsot tör majd több F3-as ellenfél orra alá is.

Horvátországot mindenki a kánikulai hőséggel köti össze, mely a tengerparti nyaralással kapcsolódik, ám a tengerparttól kicsit odébb a hegyekben fekvő pályán vaskos meglepetéseket is tartalmazhat az időjárás. Ahogy ezt a tavaly is az egyik szabadedzés alatt a pályára lecsapó óriási vihar is bizonyította, melyben az özönvízszerű eső mellett egy villám éppen a Gender Racing egyik versenyautója előtt egy-két méterrel csapott a pálya aszfaltjába. Valamint a korábbi években is előfordult már, hogy az egyik versenynapon kánikulai hőségben, míg másnap szakadó esőben zajlott a verseny.

GRT_GRT_CEZ_Grobnik_2020_985

Aki éppen horvátországi nyaralását tölti, Rijeka közelében, annak javasoljuk, hogy a monoton tengerparti napozás kis feloldásaként látogasson el a hétvégén az Automotodrom Grobnikra és szurkoljon Berta Benjáminnak és a Gender Racing csapatának, majd remélhetőleg hallgassák együtt a himnuszt újabb futamgyőzelmeket követően. 

Pénteken a szabadedzésekre, szombaton 9 órakor az időmérőre, míg 13:55-kor az első versenyfutamra, majd vasárnap 8:30-kor a második időmérőre és 11 órakor a második versenyfutamra kerül sor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?