Steward
Szikora Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. szeptember 17. péntek
Gyorsasági (Gy)

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a mai autósportban a fiatal versenyző a GRT idei második versenyhétvégéjére a legendás monzai pályán.

A versenynaptár alakulása miatt a csapat Monzában a Drexler FormelCup és a TopJet F2000 Italian Trophy bajnoki fordulóján csak a Formula-4-es autójával állt rajthoz Berta Benjáminnal a volán mögött. Aki viszont egyedül is annál nagyobb elánnal vetette magát a küzdelembe a legendás pályán, ahol tavaly egyszer már rajthoz állhatott. Az időjárás változékonysága nem segítette a csapatot, sokat kellett dolgozni a megfelelő beállítások megtalálásához! Szerencsére a sok munkának meg lett a gyümölcse. Az időmérő edzésen Beni a közel negyven fős mezőnyben a leggyorsabb Formula-4-esként a tizenkettedik rajtkockába kvalifikálta magát az első futamra.

 GRT_144 Berta, Monza 2021-03818A rajt után a szokásos koreográfia következett: remek rajtot véve sikerült több F3-as és Formula Renault-os ellenfelet megelőznie és pár körön keresztül tartania, de aztán a technikai erőfölényük miatt elkopott Beni előnye és végül a tizenötödik helyen intette le a kockás zászló, ami viszont az újabb F4-es kategóriagyőzelmet és a Drexler FormelCup értékelésének harmadik helyét is jelentette, így ismét felállhatott a legendás pálya célegyenes felé benyúló győzelmi dobogójára. A vasárnapi versenynapra csúszott kicsit a program és végül már teljesen napos száraz pályán csaphatott össze a mezőny a második futamra. Ráadásul ezen Beni a kilencedik helyről vághatott neki a versenynek és a verseny első felében a hatodik hetedik hely környékén is autózott abszolút megvalósítva a Dávid és Góliát történet autósportos átiratát. Aztán egy safetycar-os fázisnál az újra indításnál az erősebb technikával rendelkező ellenfelek jó pár helyet visszavettek, így végül a tizenhetedik helyen szelte át a célvonalat, most is a leggyorsabb F4-esként és a Drexler Cup értékelésében az F4 kategória győzteseként.

 GRT_144 Berta, Monza 2021-03389

A monzai versenyhétvége ismét sok értékes bajnoki pontot hozott a számára, így lelkesen készül a következő bajnoki fordulóra mely a Drexler FormelCup egyik hazai pályáján a legendás Red Bull Ringen kerül lebonyolításra május vége felé.

Beni elégedetten nyilatkozott a sikeres olasz hétvégéről: 

„Nagyon örülök,hogy egy ilyen legendás pályán versenyezhettem ismét, egy ilyen népes mezőnyben. Úgy érzem nagyon jól sikerült az időmérő a sárga zászlók ellenére, esős körülmények között. Nagyon vártam a versenyeket, mert szombaton 12-ik helyről, míg vasárnap a 9-ik helyről rajtolhattam, ennyi erős autó között. Összességében a csapat is és én is elégedettek lehetünk a hétvégével, melyet ezúttal is szeretnék megköszönni a csapatnak és a szüleimnek.”

 GRT144 Berta, Monza 2021-1

Gender Tamás csapatfőnök is örömmel kommentálta a hétvégét: 

„Annak ellenére, hogy úgy alakult, hogy most csak egy autóval tudtunk részt venni, Beninek köszönhetően egy újabb nagyon sikeres hétvégét zárhattunk ezen a legendás pályán melynek mindig nagyon jó megérezni a különleges atmoszféráját. Az újabb nagyszerű kategóriagyőzelmek és az értékes bajnoki pontok mellett a másik legnagyobb fegyvertény az volt a hétvégén, hogy Beni olyan köridőket futott a pályán melyekkel az olasz F4 bajnokságban is stabilan ott lett volna az élmezőnyben, ami újabb komoly szakmai fejlődést mutat! Nagyon várjuk már, hogy a következő versenyhétvégén újra a Red Bull Ringen versenyezhessünk ahol a tavalyi évben a járványhelyzet miatt sajnos elmaradt a bajnoki forduló.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?