DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gyorsasági (Gy)

F3 + F4 = Gender Racing 2021

Ha röviden akarjuk leírni akkor a fenti képlettel számol az idei versenyszezonra a hazai autósport legsikeresebb formulaautós csapata. A GRT számára komoly kihívásokkal teli, de nagyon örömteli év is volt egyben a tavalyi szezon.

Óriási siker volt,hogy a gokart szakágból érkező újonc versenyzők már első szezonjukban értek el győzelmeket és bajnoki címeket, valamint a csapatfőnök kisfia, Gender Tomika is megszerezte első gokartos futamgyőzelmét és egyéb kiváló részeredményeit nézve is nagyon messzire mutathat rajta keresztül a Gender Racing második generációs sportszakmai jövője! Valamint 2020-ban aratta a csapat az első E-sport sikereit is a SimRace2Real online versenysorozat formulaautós kategóriájának bajnoki címének elhódításával.

 GRT_2B0A9419



Bízunk benne, hogy a 2021-es évad már remélhetőleg könnyebb, kiszámíthatóbb lesz - ha a járványhelyzet is engedi - végre a versenyeken és az egyéb megszokott és új rendezvényeken már személyesen is újra találkozhat majd a csapat szurkolókkal.

Sajnos a 2021-es versenyszezonban jelenleg ez továbbra sem lehetséges, így a csapat egy Szujó Zoltán sportriporter által vezetett online eseményen nyitotta meg az idei versenyévadot a Hungaroringen. Ezen ismertették, hogy a csapat 2021-ben is a tavalyihoz hasonló programot tervez az FIA CEZ, az oszták DrexlerFormelCup az olasz Topjet F2000 és persze a hazai MNASZ Autós Gyorsasági OB versenysorozatokban, melyek naptárában szerepelnek például olyan új, különleges helyszínek, mint Spa-Francorchamps a híres Eau Rouge kanyarral.

 GRT_DSC_0510

Az idei szezonra a csapat két fiatal versenyzője kicsit eltérő szakmai irányt választott a folytatáshoz. Berta Benjámin marad az F4-es autónál, szeretné teljesen tökéletesen, 100%-osan kiautózni azt, hiszen véleménye szerint valamelyik komoly nemzetközi Formula-4-es sorozat lenne számára a következő legelérhetőbb és legjobb perspektívát kínáló sportszakmai lépcsőfok.

Oliver Michl egy merész lépéssel ismét egy újabb és erősebb technikára vált át és 2021-ben átül a GRT Toyota-motoros Forma-3-as Dallarájába, amivel jó esélye nyílik ott lennie a CEZ sorozat abszolút élmezőnyében. A váltás egy nagyon komoly, nagy kihívás, de a tavalyi szezonban a Formula-Renault-ban szerzett tapasztalatai alapján hamar összebarátkozhat majd az erősebb versenytechnikával.

 Hring_Teszt_2021_04_0122

A csapat legifjabb tagja, Gender Tomika viszont már túl is van az első három bajnoki fordulóján a nyolcfordulós olasz IAME Series kemény mezőnyében, ahol hamar az élmezőnybe verekedve magát, a dobogós helyezéseket kóstolgatva eddig egy negyedik hely volt a legjobb eredménye, mellyel a bajnoki tabella nyolcadik helyéről várhatja a folytatást.

A Gender Racing Team autós szezonja a hétvégén kezdődik a Hungaroringen a hagyományos évadnyitó Laptiming Kupával az FIA CEZ és az MNASZ Autós Gyorsasági OB első fordulóján. A versenyhétvége sajnos a járványhelyzet miatt még most is zárt kapuk mögött zajlik majd, de a szurkolók online stream közvetítésen követhetik majd a versenyfutamokat!

 GRT_DSC_0638

Így a Gender Racing is egyenlőre csak a képernyők elé invitálja a szurkolókat sok szeretettel, és a csapat social média csatornáin keresztül is igyekszik majd sok-sok információval és érdekességgel ellátni a sportbarátokat!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: