DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing Team – Bajnoki cím a zsákban

A Brno Autodrómon megrendezett CEZ/MNASZ autós gyorsasági bajnokság zord és felemás időjárása sem zavarta meg a Gender Racing Teamet a kitűzött céljuk eléréseben - a bajnokavatásban.

Hefler Róbert szívéről hatalmas kő esett le, mikor megtudta, hogy ő nyerte a Közép-Európa Zóna Kupát:

Hefler Róbert 2



"Közel sem indult olyan jól a hétvégénk, mint amilyen a vége lett. Ismét sokat küzdöttünk a beállításokkal, ugyanis a csúszós pálya kanyarkijáratain nagyon túlkormányzott volt az autó. Az időmérőre sikerült jó setuppal odaállni, viszont a gumik tekintetében stratégiai hátrányban voltunk. A futam a biztonsági autó mögött rajtolt el, majd elengedtek minket két körre, azonban egy baleset miatt visszahívták a safety car-t, amely egészen a leintésig a pályán maradt. A zord körülmények ellenére harmadik helyet szereztem a CEZ-ben, míg a magyar értékelésben második lettem. A vasárnapi esős kvalifikáción egy technikai hiba miatt csak két gyors kört tudtam menni, de a futamra felszáradt a pálya és szinte ideális körülmények között, a saját tempómban tudtam versenyezni. Ennek köszönhetően sikerült bajnoki címet érő pozícióban hazahozni a technikát, így én nyertem a Közép-Európa Zóna Bajnokságot, aminek rendkívüli módon örülök! A hazai pontvadászatból még egy forduló van hátra, de ott is vezetem az összetettet." - mondta el Hefler Robi.

Szabó Nikolasz

Szabó Nikolasz előző versenyen tapasztalt motorhibáját sikerült orvosolnia a csapatnak, így a fiatal pilótát nem hátráltatta semmi ezen a hétvégén:

"Az első kvali legelső mért körén futottam egy viszonylag gyors időt, amely elég volt a kategória első helyére. A szombati versenyt a biztonsági autó mögött kezdtük meg, majd két kör után elengedték a mezőnyt. Ekkor tudtam előzni párat, viszont egy baleset miatt visszajött a safety car, és a verseny végéig nem is ment már ki előlünk. A csonka esős viadalt így is sikerült a kategória első helyén befejezni. A vasárnapi - szintén esős - időmérőt is megnyertem a kategóriámban, okosan, fokozatosan felépített stratégiával. A délutáni futamon sajnos elrontottam a rajtot, így visszaestem a kategória második helyére, de ezután kemény, ám tisztességes és élvezetes csatát vívtunk a csapattársammal. Ennek következtében túlmelegedtek a gumik, azonban két hűtőkör után, néhány bevállalós előzéssel átvettem a vezetést, és onnantól már nem is engedtem több támadási felületet a többieknek. Mondhatni tökéletes hétvégét zártam, hiszen sikerült győznöm száraz és vizes körülmények között is." - összegzett Szabó Nikó.

Szomszéd Lajos Balázs többször is rajthoz állt már Brno-ban, még a Suzuki Eurocup versenyein. A fiatal tehetségnek vitathatatlanul jól jöttek az ott megszerzett tapasztalatok:

"Sajnos a csütörtöki napot ki kellett hagynom, mivel nem érkezett meg egy fontos alkatrész az autóhoz. A pénteki edzésen már részt vettem, de csak ez az egy alkalom állt a rendelkezésemre, hogy megismerkedjek Brno - Formula Renault kombóval. Az időmérős negyedik helyezésem után nagyon vártam a szombat délutáni futamot, azonban a szakadó eső miatt talán két kört tudtunk csak tisztán versenytempóban menni. A többit safety car mögött tettük meg, ennek ellenére sikerült előrébb lépnem, és megszerezni a harmadik helyet a magyar értékelés Formula Renault kategóriájában. A vasárnapi kvalifikációt egy második idővel zártam, míg a futamon harmadikként intett le a kockás zászló." - foglalta össze a hétvégéjét Szomszéd Lali.

Gender Tamás

Gender Tamás csapatfőnök örül annak, hogy nem csökken alakulatának lendülete. A Gender Racing Team minden tagja hétvégék óta technikailag és mentálisan is a topon teljesít:

"Nagyon büszke vagyok a csapatom összes tagjára! Nagy elvárásokkal érkeztünk meg a Brno Autodrómra, a Közép-Európa Zóna Kupa zárófordulójára. Hefler Róbert az utolsó pillanatig harcban volt a bajnoki címért, és végül a mi oldalunkra billent a mérleg. Robi a magyar bajnokságot is toronymagasan vezeti, így az év utolsó versenyén, a Hungaroringen is a bajnokavatás a célunk. Szomszéd Lali és Szabó Nikolasz is nagyon jól teljesítettek a hétvégén, Nikó a magyar abszolútban is dobogóra tudott állni, és magabiztosan vezeti a Renault kupát. A folyamatosan változó körülmények mindannyiunknak rendesen feladták a leckét a beállításokkal kapcsolatban, de a kritikus pillanatokban rendre jól döntöttünk." - nyilatkozta lapunknak Gender Tamás.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: