DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing: Töretlenül tovább a bajnoki címek felé

A második hazai futamnak is mondható Slovakiaringen a csapat három fiatal versenyzője küzdött a további bajnoki pontokért az elmúlt hétvégén. A fiük ezúttal is tényleg keményen megküzdöttek az újabb győzelmekért és bajnoki pontokért.

Nem kísérte szerencse az első hazai forma autós versenyhétvégéjét Szabó Nikolasnak, pedig a többszörös gokart bajnok versenyzőnk, már nagyon várta az első hazai versenyét a Magyar Formula Renault Kupa bajnoki tabellájának az élén. Sajnos Niko motorjában elég jelentős teljesítményvesztés jelentkezett, ami miatt egyszerűen nem tudott olyan köröket futni, hogy beleszólhasson érdemben a küzdelembe. Mindkét futamot ugyan kevesebb körszámmal, de értékelhetően teljesítette, így ha csak kevéssel is, de tovább tudta növelni az előnyét a kategória első helyén a bajnokságban. A bosszantó rejtett hibát egész hétvégén kereste a csapat, de sajnos csak a második versenynap végén sikerült elhárítani és a rövid kis hétfői tesztnapon újra ütőképes állapotba hozni szlovák versenyzőnk autóját. 

Hefler Róbert számára viszont ismét kiválóan sikerült a versenyhétvége és tavalyi Formula Renault bajnokunk ismét kisajtolta a lehető legtöbb bajnoki pontot a két versenyfutamból, ráadásul a magyar OB értékelésben ismét két futamgyőzelemmel! Valamint ezen kívül a FIA CEZ Formula Renault Kupában is tovább őrzi az első helyet a bajnokságban. Ezzel akár a következő bajnoki hétvégén akár majd az a luxus is megengedhető lesz Robi számára, hogy egy más gumimárka választással kimondottan csak az FIA CEZ értékelésre koncentrálhasson Brnóban.

Legifjabb versenyzőnk Szomszéd Lali két napos tesztel készült a szlovák versenyhétvégére melynek meg is lett az eredménye egy kategória második hely és egy futamgyőzelem formájában. Azért persze számára sem telt egy cseppet sem eseménytelenül a két versenyfutam. Volt, hogy az elmelegedett gumikkal küzdött és a vasárnapi futamon pedig egy elrontott rajt miatt kellett felküzdenie magát az utolsó helyekről. A vasárnapi immár harmadik futamgyőzelemmel szorgosan gyűjtögeti a pontokat a kategória élmezőnyéhez történő felzárkózáshoz. A csapat erejét, ki és összetartását ismét rendesen próbára tevő versenyhétvégét a csapatfőnök és a versenyzők így értékelték:

GRT2B0A1921SR



Gender Tamás csapatfőnök:

„Rajtunk részben kívülálló okok miatt sajnos a legújabb legerősebb versenygépünk az F3-as most a boxban maradt, mert évközben kell változtatnunk a versenyző felálláson. Így most a három ifjú titánunk vállára nehezedik főleg a bajnoki küzdelmek súlya a továbbiakban. Az, hogy ezt a súlyt milyen remekül bírják, mi sem mutatja jobban, hogy így hirtelen számolva két versenyzőnk három bajnoki értékelésben is az élen áll abszolút bajnokesélyesként! Akár már önmagában ez is, de az elmúlt versenyhétvégén is ismét megtapasztalt maximalista küzdeni akarásuk, koncentráltságuk is nagyon nagy büszkeséggel tölt el. Nyilván természetesen nem iszunk előre a medve bőrére, de ha ezeket az újabb bajnoki címeket sikerül elhódítani az egy újabb fényes bizonyítéka lesz, hogy nagyon jó irányban haladunk azzal az eltökélt szakmai munkával, hogy a csapat lehetőséget adjon a kiemelten tehetséges fiataloknak. Már nagyon várom a következő versenyhétvégénket, ahol egy igazán komoly kihívást kínáló tradicionális versenypálya vár minket Brnoóban!”

Hefler Róbert:

„Összességében egy pozitív hétvégén vagyunk túl a Slovakia Ringen azonban korán sem indult ilyen egyszerűen. Küzdöttünk a beállításokkal az első szabadedzéseken, de végül a srácok kihozták maximumot, amit csak lehetett az autóból. Ezekkel a beállításokkal jól is éreztem magam a pályán bár egyáltalán nem volt egyszerű. Rettenetes hőség volt, ami megviselte a gumikat és így folyamatosan csúszkáltam az autóval. Mindennek ellenére elégedett voltam az időmérős körömmel, úgyhogy bizakodva vártam a szombati első futamot. A verseny az elvárásaim alapján zajlott és egy OB első és CEZ harmadik helyet sikerült szerezni. A hatalmas hőség miatt végig küzdöttem a gumikkal ezért a kockás zászló egy igazi megváltás volt a tizedik kör végén. Aztán szombat éjszaka egy hatalmas vihar érte el a pályát és ezért a vasárnap délelőtti programot törölték is. A verseny az egy nappal ezelőtti kvalifikáció eredménye alapján indult, úgyhogy hasonló eredményekre számítottam vasárnap is mint egy nappal korábban. Ez végül így is lett, hiszen pontosan ugyan azokat az eredményeket sikerült hozni a második versenyen is, vagyis egy OB 1. és CEZ 3. hely. Összességében elégedett vagyok a hétvégével, bár nyugodtan mondhatom, hogy talán ez volt eddigi formula autós pályafutásom legnehezebb hétvégéje. Ami pozitívum, hogy az OB értékelésben növelni tudtam az előnyömet és a CEZ Renault kupában is viszonylag megnyugtató előnnyel rendelkezem az utolsó forduló előtt. Szeretném ismét megköszönni a Szüleimnek és a támogatóimnak, hogy lehetővé tették, hogy rajthoz állhassak ismét valamint a szerelőimnek, Zámbó Bálintnak és Béres Marcinak, nagyon keményen dolgoztak a hétvégén, hogy a legjobb autót rakják alám és természetesen Gender Tamás csapatfőnöknek, hogy hétvégéről hétvégére biztosítja a tökéletes körülményeket a versenyzésemhez.”

Szabó Nikolas:

„Már Grobnikban éreztem, hogy baj van az autóval, ott is elbuktam a második futamgyőzelmet a technikai probléma miatt és sajnos nem sikerült megtalálni a hibát a Slovakiaringig és e miatt sajnos esélytelenül kullogtam az utolsó helyeken és éppen csak, hogy értékelhetően sikerült befejeznem mindkét futamot. A hibajelenség nagyon bosszantó volt, az ötödik sebességi fokozatot sem tudta leforogni a motor, ami nem túl előnyös a Slovakiaringen. Ez volt talán a pályafutásom eddigi legnehezebb versenyhétvégéje, mert borzalmas érzés megtenni mindent a sikerért, úgy, hogy nem hibázok és visszafog egy technikai probléma, ami miatt nagyon értékes pontokat buktam a bajnokságban. Ez van, ezzel már sajnos nem tudok mit tenni, de annyit megígérhetek, hogy most már nem bízom a véletlenre. Jó autóval meg szeretném nyerni mind az öt hátralévő futamot. Még ez után a hullámvölgy után is vezetem a bajnokságot, de most már nem adok ki több bajnoki pontot a kezemből. Cél a bajnoki cím!”

Szomszéd Lali:

„A hétvége nagyon izgalmas volt, mert most csütörtökön a szabadedzésen is tudtunk menni az autóval szerencsére vizes pályán. A pénteki nap úgy zajlott, ahogy szokott volt két szabadedzés és a két edzés alatt sikerült találni egy jó beállítást az autóra, amit a szombati időmérőn tudtam is hasznosítani, mert sikerült megnyernem. A futamon a rajtomat egy picit elrontottam és ezért második lettem a versenyen. Vasárnap éjszaka hatalmas eső esett ezért az időmérő elmaradt és a versenyfutamon a szombati időmérő alapján rajtoltunk el így a vasárnapi versenyt is az első helyről kezdtem. A rajtnál picit letapadt az autó, de már az első kanyarban vissza tudtam hozni a lemaradásomat így sikerült megnyernem a futamot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: