DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Gyorsasági (Gy)

A legautósportosabb falunap Kápolnán

A Gender Racing a versenyhétvégék között sem áll meg, amikor nem a versenypályákon akkor a különböző rendezvények között rója a köröket. Az előző hétvégén az első Debrecen Drive vendégei voltak, most hétvégén egy kisebb, de annál fontosabb helyszín következett a Heves megyei Kápolnán.

Kápolna nem csak, mint ismert hazai történelmi helyszín, hanem napjainkban a kis település többek közt a technika, a mobilitás és az autósport rajongásáról is híres. Nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Muzeális Gépek, Veterán Autók és Fogatok Fesztiválja, melybe szombaton a Gender Racing versenyzői és csapata belevitte kicsit a XXI. század sportját is a régi technikai vívmányok bemutatása közé. A helyszínen Stren Roland Dallara F3-asát valamint Szabó Nikolas és Szomszéd Lali Formula Renault-it láthatta a közönség és természetesen versenyzőinkkel személyesen is találkozhatott.

GRT_DSC_0776_Kpln2



Kápolna nem mellesleg még több kötődést is felmutat a Gender Racing-hez kapcsolódóan, hiszen itt található a csapat egyik kiemelt támogatója, mely a megye és térség egyik legnagyobb meghatározó építőipari vállalkozása is egyben. Valamint szintén itt található a Macskaárvaház Alapítvány állatotthona melynek a GRT is támogatója valamint versenyzőnk Szomszéd Lali lelkes állatvédőként a Macskaárvaház aktivistája is.

GRT_DSC_0945Kpln3

A csapat nagy örömére szolgált az a nagyon szívéjes vendéglátás mely a rendezvényen fogadta őket, melyért ezúton is külön köszönet jár a polgármester úrnak és a szervezőknek. Sokan érdeklődtek a technika után a versenyzőktől és sokan fényképezkedtek a versenyautókkal. Sőt, Heves megye vélhetően legfiatalabb és egyre ismertebb technikai sportolójának segítségével még egy különleges Can Am Spyder trike-ot is tesztelhettek az érdeklődők. Szomszéd Lali örömmel segédkezett a különleges háromkerekű sportmotor bemutatásánál.

A különleges háromkerekű mellett a kedves négylábúak sem maradtak GRT versenyzők társasága nélkül, mivel Lali és Niko ellátogattak a csapat által is támogatott Macskaárvaház Alapítványhoz is.

GRT_DSC_0784_Kpln4

Ugyan a GRT versenyautói érthető okok miatt nem tudtak csatlakozni, de e nélkül is nagyon látványos volt a veterán traktorok, oldtimer autók és motorok délelőtt folyamán megtartott felvonulása.  

A Gender Racing versenyautóinak bemutatása mellett még számos egyéb program várta egész nap a látogatókat a gyermekprogramoktól kezdve a hagyományőrző csoportok fellépésén át a koncertekig.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: