DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing Team: Olasz meló formulákkal

A 2019-es versenyszezonban először nem hazai pályán tette meg az első köröket a Gender Racing Team, hanem az olasz Adria International Raceway-t vették célba az első tesztekhez, ahol a GRT minden versenyzői generációja képviseltette magát.

A fiúk az olasz melón természetesen nem MINI-kel, hanem Stern Roland és Stern Patrik a Formula Renault-okkal a nagy pályán, míg a csapat legfiatalabb tagja Gender Tomika a másik pályán gokarttal rótta a köröket a teszt alatt. Legifjabb versenyzőnknek természetesen még az alapok tanulása a legfőbb cél, de talán már nem sokat kell várnunk, hogy éles versenyfutamban is láthassuk őt. Ehhez a Kálmán Motorsport hosszú, évtizedes gokart múlttal rendelkező csapata nyújtja a segítséget és szakmai támogatást.

Rolandnak a 2.0-ás Formula Renaultval megtett körei elsősorban a bemelegítést szolgálták, hogy felkészüljön a már izgatottan várt és komoly kihívást jelentő technika és kategória váltásra, melyről hamarosan többet is közzé tesz majd a csapat. Stern Patrik viszont először ült a formula autó volánja mögé a csapat 1.6-os Formula Renaultjában. Ő már komoly gokartos gyakorlattal és eredményekkel rendelkezik és nagyon hamar ráérzett a formula autó vezetésére is. Egyre javuló köridőkkel rótta az első kilométereket és az eredmények alapján komolyan körvonalazódni kezdett már az elképzelés, hogy esetleg már az idei szezonban gokartról autóra válthasson.

Stern Patrik lelkesen mesélt az első formula autós körökről:

„ Hát óriási élmény volt a Formula Renault-val körözni! Rengeteg különbség van természetesen a gokarthoz képest, nyilván a nagyobb tempó és a rengeteg tapadás miatt, valamint ezt sokkal finomabban kell vezetni, mint a gokartot. Azt hamar megszoktam, hogy egy sokkal zártabb vázban ülve más a kilátás, hamar tudtam alkalmazkodni hozzá. Hamar beleszoktam és nagy élmény volt, hogy már így elsőre egyre jobb köröket tudtam menni! Nagy köszönet jár érte a csapatnak, Gender Tominak a lehetőségért a szerelőknek, Michel Gabinak és Rácz Ferinek, akik rengeteget segítettek, na és persze Apunak, akivel különleges dolog volt formula autóval menni ugyanazon a pályán.”



Stern Rolandnak a teszten versenyzőként és büszke apukaként is helyt kellett állnia:

„Nagyon jó volt a mentális és a fizikai felkészülési időszak, számomra ez volt a teszt egyik fontos eleme, hogy a hosszú szünet után visszaülhessek a versenyautóba. Ehhez azt a régebbi 2.0 autót vittük ki, amelyikkel tavaly versenyeztem, amiben visszaszokhattam a pályához is, és ami visszaigazolhatta a téli felkészülés eredményeit. Viszont a teszt legfontosabb élménye volt, hogy Patrik fiam most először vezethetett formula autót a gokart után. A csapat 1.6-os Renault-jába ülhetett és nagyon hamar összebarátkozott vele és tudott folyamatosan gyors köröket futni. Hát ez minden szempontból óriási élmény volt, hogy egy pályán autózhattam vele együtt formula autóval, hogy láthattam, hogy mennyire komolyan veszi, hogy neki sikerült valóra váltani azt, amiről én ilyen koromban még csak álmodozhattam! Nagyon várjuk már az idei versenyévadot, hiszen talán nekem is valóra válik majd egy régi nagy álom és egy nagyon komoly technikával versenyezhetek majd!”

Gender Tamás csapatfőnök nagyon elégedett és bizakodó véleményt fogalmazott meg a teszt végén:

„Mint minden szezon elején így az idén is tűkön ülve vártuk már, hogy újra pályára gurulhasson a csapat! Ehhez az időjárás és az egyéb lehetőségek miatt ezt az olasz pályát választottuk. Roland számára fontos volt a bemelegítés, hiszen a tervek szerint az idén egy sokkal komolyabb technikára váltunk vele. Patriknál nagyon jó volt látni, hogy a gokartozásban eltöltött idő után Ő is abszolút megérett a formula autózásra, egyáltalán nem szeppent meg a gyorsabb és erősebb technikától. Ennek a tesztnek az egyik legfontosabb élménye és jelentősége az volt számunkra Rolanddal, hogy talán úgy igazából most tudatosul bennünk, hogy milyen nagyszerű dolog az, hogy a csapatba fektetett sok éves munka után most már a következő generációnak, a fiainknak is át tudjuk adni a tapasztalatokat a minél jobb lehetőségeket az imádott sportágunk műveléséhez! Ezen kívül is nagyon várjuk már ezt az idényt, hiszen sok újdonság lesz a csapat körül, ami biztosan nagyszerű új élményeket és eredményeket is hozhat majd! Ezekről most sokat még nem árulhatok el, de nemsokára nagy szeretettel várunk minden autósport rajongót a 2019-es Autó Mobil és Tuning Show-n a Hungexpón ahol megmutatjuk, hogy  kikről és miről szól majd a Gender Racing Team az idei esztendőben!”     

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: