DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Tarolt a Gender henger - Dupla győzelem a Slovakiaringen

A Gender Racing Team elképesztő vasárnapot zárt az Országos Bajnokság szlovák fordulójának zárónapján: míg Hefler Róbert újabb sikerével a csapat szinte letarolta a Renault kupa mezőnyét - Stern Roland is dobogót ünnepelhetett -, addig Rónai Tamás sem tétlenkedett: kis szerencsével és taktikus versenyzéssel aratott győzelmével visszajött a bajnoki versengésbe.

Hefler Robi ott folytatta, ahol szombaton letette a lantot. Előbb az időmérőn szerzett pole pozíciót, majd a kiharcolt előnyt sikerre váltotta:

"Hiába nyertük a hétvége összes kvaliját és versenyét, a látszat csal. Cseppet sem volt sétagalopp ez, hiszen Stern Roland csapattársam remek munkát végzett, és rettentően feljavult! Egyetlen tizeddel tudtam csupán megelőzni az időmérőn, és egy gyengébb rajt után a versenyen is üldöznöm kellett. Végül sikerült őt is levadászni, és ez újabb győzelmet ért. Nagyon köszönöm a csapatnak a remek autót, a srácoknak a segítséget, izgatottan várom már a következő fordulót!" - mesélte érzéseit a bajnokaspiráns.

Robi



Stern Roland a szombati baleset után a csapattal sokat faragott az autó balanszán és megtalálta a tempóját, ez pedig dobogós helyezést ért:

"Van bennem némi hiányérzet, hiszen a nyitóversenyen történtek miatt egy második helyet buktunk el, ma pedig erősebb tempót autóztunk és fejlődtünk, de lehetett volna ez még sokkal jobb is. A rajtom rendben volt, jókat csatáztam a kategóriámban, csak azt sajnálom, hogy erre a setup-ra nem sikerült előbb rátalálnunk." - összegzett Stern Roli.

Roland

Rónai Tomi dörzsölt róka. Legtöbbször az ellenfelek nyilvánvaló gumi és erőfölényét is képes ellensúlyozni a vezetésével, ez utóbbi most fontos győzelmet jelentett számára:

"A kvalifikáción tervezetten csak egy mért kört mentünk, mert szerettük volna a futamra megspórolni a gumikat. Egy kisebb mértékű gyorsulás mellett lényegében lemásoltuk a szombati nap időmérőjét, így a kategória második helyéről indulhattam. A rajtot megint jól éreztem, két helyet is tudtam javítani. A versenyen az erősebb technikákat is jó ideig magam mögött tartottam, majd, amikor a legfőbb ellenfelünk hibázott, visszavettem a tempóból és már csak arra koncentráltam, hogy a magyar abszolút kiírás élén maradva hazahozzam a technikát. Boldog vagyok, mert minden tekintetben előreléptünk, és továbbra is meccsben vagyunk a bajnoki címért!" - zárta mondandóját Rónai Tamás.

A bajnokság három hét múlva a Brno Autodrom-on folytatódik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: