DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing: Hatalmas hátrány után dobogók és szenzációs győzelem

Rossz volt a főpróba, parádésra sikerült az előadás. Ez a klasszikus esett meg szombaton a Gender Racing Team versenyzőivel is, akik szinte a semmiből termeltek győzelmet és egy halom dobogót.

Hefler Róbert elképesztő győzelmet aratott. A fiatal tehetség az időmérő edzése blamája után csak a legutolsó helyről rajtolt, de mindez nem akadályozta meg abban, hogy elhozza a kategóriagyőzelmet!

„Álomszerűen alakult a mai nap. Nagyon elkaptam a rajtot, már az első két kanyarban jó pár erősebb autót megelőztem. Sikerült gyorsan felzárkózni a kategória második helyére, de aztán megrekedtem egy újabb specifikációs Renault 2000-es mögött. Az egyenesben elnyúlt tőlem, és bár a kanyarokban visszahoztam magam, megelőzni nem sikerült. Az eső is elkezdett csepegni, ekkor már elkönyveltem magamban a második helyet, és már csak az járt a fejemben, hogy gond nélkül célba juttassam az autóm. Ám legnagyobb meglepetésemre a következő körben a vezetést is átvettem, mivel a kategóriánk élén haladó versenyző valamiért a bukótérbe csúszott. Nagy szerencse kellett a győzelemhez, de ettől függetlenül is életem egyik legjobb versenyének mondanám a mait!” - lelkendezett Robi.



Mintha csak vért ittak volna Gender Tamás srácai, ugyanis Stern Roland is hasonló hajrá után ért fel a dobogóra:

„Egy jó start után minden simán alakult, egészen a hármas kanyarig, ahol a váltóm hatos fokozatban ragadt, és az egész mezőny elhúzott mellettem. Valami összeakadhatott belül, én pedig reflexből rúgtam egyet a kuplungba, és ettől hála az égnek visszatért bele az élet. Innentől próbáltam konzekvens köröket futni és felzárkózni, ez pedig remekül sikerült. Egyik riválisom előztem meg a másik után, csak Robival nem tudtam harcolni, aki ekkorra már nagyon meglépett. Óriási hátrányt sikerült ledolgozni, szinte mindenkivel meccseltünk, aki élt és mozgott, nagyon pozitív versenyt abszolváltunk. Melós volt, a váltó is végig rakoncátlankodott, de ennek ellenére a kategória második helyén végeztünk, erre pedig lehet építkezni!” - mondta elszántan a pilóta.

Mivel három a magyar igazság, így Rónai Tamás teljesítményét sem hagyhatjuk figyelmen kívül, aki - már meg sem lepődünk - szintén hatalmasat ment.

„Úgy gondolom, remek kis versenyt futottunk! A rajtom nagyon jól sikerült, az abszolút mezőny 19. helyéről már az első kanyarban tizedikként fordultam el. Eleinte trükkösek voltak a tapadási viszonyok, lógott az eső lába is, és pár csepp le is hullott, így nehezen melegedtek be a gumik. Amikor azonban elértem az üzemi hőmérsékletet, meglepetésemre még az erősebb autókkal szemben is tudtam harcolni, és tartani a távolságot. A verseny közben épp egy ilyen csatából vettek ki, ugyanis kaptam egy áthajtásos büntetést többszöri pályaelhagyás miatt. Én csupán egyszer éreztem hasonlót, de a versenyirányítás máshogy látta - ezzel nem tudunk mit kezdeni. Az áthajtás után egy erősebb Renault mögé értem vissza, akit végül sikerült megelőzni, úgy érzem, mindent kihoztunk a lehetőségeinkből.” - mondta a magyar összetettben második, valamint a zónaértékelésben is dobogós helyen végző pilóta.

Vasárnap kétszer is pályára gurulnak a fiúk, reggel egy időmérő edzés, kora délután pedig a hétvége utolsó futama vár Gender Tamás csapatára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: