DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Gyorsasági (Gy)

Hangodi Beni: Ez nagyon durva volt

Sikeresen teljesítette élete első pályaversenyét a HQ Racing ifjú pilótája, Hangodi Bendegúz, aki az 5. helyen végzett a Hankook Racer Cup szombati futamán.

“Ez nagyon durva volt! Nagyon komoly csatákat vívtunk, gyakorlatilag végig. Ez itt normálisnak számít, de nekem a ralikrossz után durvának tűnt. Ott négy-öt-hat kört megyünk, és jóval rövidebb pályán, és mondjuk egy-két körön keresztül vannak csaták, itt viszont végig. Nagyon észnél kell lenni, hogy hol fékezzek, hol kell helyet hagynunk egymásnak. A rajtom nem sikerült túl jól, azon mindenképpen csiszolnom kell. Holnap a fordított rajtrács miatt a negyedik helyről indulok, és megpróbálok nagyon jó rajtot venni, remélem, hogy sikerül elsőként elfordulnom.



Kegyetlenül fárasztó a pályaversenyzés mentálisan és fizikailag is, nagyon tetszik, de azt hiszem, maradok a ralikrossznál. Az autóra sikerült elég hamar ráhangolódnom, éreztem, hogy mennyire úszik a hátulja, mennyire kell ellenkormányozni, de még nem tudom kihozni belőle azt a tempót, amit szeretnék. Itt az első négy szinte külön kategória, az ő tempójukat nehéz felvenni, de holnap még hátra van két verseny, igyekszem még egy kicsit gyorsulni, és majd meglátjuk, mi lesz” – summázta a szombati napot Beni.

Vasárnap további két futam vár a Hankook Racer Cup mezőnyére 11:30-tól illetve 15:20-tól, de a Hungaroringen egész nap zajlanak az Autós Gyorsasági OB utolsó hétvégéjének eseményei. A belépés ingyenes, a szép őszi időben érdemes kilátogatni és szurkolni a versenyzőknek!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: