DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Gyorsasági (Gy)

A Red Bull Ringre látogattak a Lotusok

Az elmúlt hétvégén a Red Bull Ringre látogatott a Lotus Cup Eastern Europe mezőnye a magyar Autós Gyorsasági Országos Bajnoksággal.

Az egykori  Österreichring 2011-ben nyitotta meg újra kapuit, immáron Red Bull Ring néven. A 4,326 km hosszú versenypályán Michael Schumacher tartja a körrekordot: 1:08.337-as idejét 2003-ban futotta a Ferrarival.

Május 22-24-én a Lotus Cup Eastern Europe versenyzői a 2000cc alatti túraautók mezőnyében mérették meg magukat. Szombaton szinte egész nap eső áztatta a versenypályát. Vizin Tamás, Major Benedek és Balogh György a 7., 13., illetve 14. helyről rajtoltak. Az amúgy 25 percesre tervezett futamot 2 perccel a vége előtt baleset miatt leintették, így a versenyzők összesen 6 kört teljesítettek. A futam végén Vizin Tamás defektet kapott, ennek következtében visszacsúszott a mezőny végére. Így a Lotus CEE-sek a 19., 21., és 36. helyen Major, Balogh, Vizin sorrendben fejezték be a versenyt. A versenyben futott leggyorsabb Lotus CEE-es kör Vizin Tamás nevéhez fűződik: 2:16.372-es idejét a harmadik körben futotta.

LCEE_RBRing (3)



A vasárnapi futamon Vizin Tamás a 9., Major Benedek a 10., Balogh György a 12. helyről rajtolt. Ez sem volt azonban zökkenőmentes futam. Mindössze egy kört tettek meg a versenyzők, mikor hatalmas baleset történt. Előkerült a piros zászló és a futamot megszakították. Addigra Major Benedek előrejött a 7. helyre, Balogh György is javított két helyet míg Vizin Tamás megtartotta rajtpozícióikat. Mikor a pálya ismét szabaddá vált, a mezőny folytathatta a versenyt, 8 kör állt a rendelkezésükre.

Végül Vizin Tamás a kilencedik helyen fejezte be a versenyt, Balogh György a 12. pozícióban zárt, míg Major Benedek az új rajt után a negyedik körben kiesett. A versenyben futott leggyorsabb Lotus CEE-es kör ismét Vizin Tamásé lett: 1:50.117--es idejét a hatodik körben futotta. A Lotus Cup Eastern Europe következő versenyhétvégéjére július 10-12-én kerül majd sor, Spában, ahol ismét a Lotus Cup Europe mezőnyével állnak rajthoz a versenyzők.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: