DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
Gyorsasági (Gy)

Pődör: Egy győzelem, egy kiesés

Vegyes érzésekkel zárta a 2015-ös autós gyorsasági ob, valamint az FIA Közép-Európai Zónabajnokság nyitóhétvégéjét a Szigetvári Racing Team alakulata. Szigetvári Mátyás csapatfőnökkel beszélgettünk.

Hogyan értékeled a hungaroringi versenyt csapatod szempontjából?

Felemás érzésekkel zártuk a hétvégét. Harmadik pilótánk, Oliver Ofner most érettségizik, ő ezért nem tudott elindulni a hungaroringi versenyeken, de a május 22-24-i, Red Bull Ring-i fordulón már ő is ott lesz, annál is inkább, mert öt kilométerre lakik a pályától, tehát az abszolút hazai futama lesz neki. Pődör Balázs és Fekete Zoltán viszont már most ott volt a mezőnyben. Zoli tavaly csak egy versenyt ment a Formula Renault-val, úgyhogy ő még csak most próbálgatja az autót, sokat fog még gyorsulni vele. Már most jól teljesített, amit a zónaértékelésben elért 8. és 7. helye is mutat. A Formula Renault-k között mindkétszer második lett.



Pődör Balázs a bajnoki címre hajt idén, neki hogyan sikerült az évkezdet?

Vegyesen. A szombati versenyen jól ment, és a zónaértékelésben a harmadik, míg az ob-n az első helyet szerezte meg Dallara F3-mal. Vasárnap, a második futamon viszont a technika ördöge közbeszólt – hiába haladt sokáig a második helyen, a letörő balhátsó kerékagy miatt nem tudta befejezni a versenyt. Mivel a táv nagy részét teljesítette, kiesése ellenére is értékelték őt a verseny végeredményében, a magyar bajnokságban így egy első és egy hetedik hellyel áll a nyitóhétvégét követően. Ami örök szívfájdalmam vele kapcsolatban, hogy megint egybeesett a gokart ob és az autós gyorsasági ob első futamának időpontja, és mivel ő előbbi bajnokságban is érintett csapatfőnökként, ezért ez megosztja a figyelmét. Ő ezt persze mindig tagadja, de a csapat és én is látjuk ezt rajta. Nem lehet kétfelé szakadni.

Az autós gyorsasági szakág bizottságában te képviseled a formulaautós mezőny érdekeit. Ilyen szemmel nézve milyennek láttad a 2015-ös nyitóhétvégét? 

Nagyon pozitívnak tartom, hogy ilyen sok autót láthattunk a mezőnyben. Egyedül a Formula Renault-k létszámával vagyok elégedetlen, mert tudom, hogy Magyarországon jelenleg nyolc ilyen autó van, és a Hungaroringen csak hármat láthattunk a rajtrácson. Ezen jó lenne még változtatni, de ezt leszámítva minden a jó irányba tart. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: