DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gokart

Mesés első szezont futott Czecze Benjamin

Első versenyszezonját töltötte a gokartsportban Czecze Benjamin, akire a HUMDA tehetségkutatóján figyelt fel a Willisits Motorsport csapata. Az ifjú tehetség a GTC-ben, az EasyKart Trophy-ban és a Gokart-ob-n is a dobogón végzett.

Czecze Benjamin 2021-ben, 8 évesen, minden előzmény nélkül vett részt a HUMDA tehetségkutató programjában, ahol 14 év alatti gyerekek ellen mérettette meg magát a szimulátorban. Országos szinten közel 4000 gyermek mérte össze tudását, itt sikerült a abszolút kilencedik helyet megszereznie Benjaminnak, amivel a legfiatalabb lett a top tízben.



Ezt követően a Willisits Motorsport biztosított számára tesztlehetőséget, ahol Beni életében először vezethetett gokartot. A teszt sikerének köszönhetően a 2022-es évet Benjamin már a WMS versenyzőjeként kezdhette meg. Az édesapa, Czecze János elevenítette fel a bemutatkozó szezon történéseit: „Az évet az EasyKart 60 Academy változatával kezdtük meg az EasyKart Trophy bajnokságban, majd az MGSZ által újonnan indított Club Sportnak is nekivágtunk, Bambini kategóriában. Az előbbit a második, az utóbbit a harmadik helyen zártuk, emellett pedig a Gokart Országos Bajnokságban is részt vettünk néhány futamon a Bambiniben, ahol szintén sikerült az év végi második helyet elérnünk. A GTC-ben kiegészítésként a MicroMax kategóriában is indult Benjamin, ahol egy újabb összetett harmadik helyet szerzett.”

A második és harmadik helyek ellenére nem kerülte el a siker sem a fiatal gokartost, aki a Club Sportban versenyhétvégét nyert, a Gokart-ob-n pedig több futamgyőzelmet is szerzett. „Ez volt a kezdő évünk, bőven van még mit tanulni, de azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk azzal, amit mindenféle tapasztalat nélkül elért idén Beni. Az eredményeinkben nagy szerepe volt csapatunknak, a Willisits Motorsportnak, amit ezúton is köszönünk nekik. A jövő évi terveink még képlékenyek, de szeretnénk minél több hazai sorozatban elindulni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: