DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Gokart

Magasabb szinten: a WSK-ban gyűjti a sikereket Gáspár Benett

Azt követően, hogy 2021-ben letette névjegyét a nemzetközi színtéren, 2022-ben már a dobogós helyezéseket és a győzelmeket is elkezdte gyűjteni Gáspár Benett, mielőtt szezon közben kategóriát váltott volna.

A szezont a Mini kategóriában kezdte el a WSK-ban Gáspár Benett, aki az IPK Racing Teamhez igazolt át erre az idényre, ahol remekül kezdett, hiszen néhány hónap leforgása alatt a leggyorsabb pilóta lett ebben a géposztályban, így a gyártó jövő évi vázának fejlesztésében is segédkezett. Az év közepéig kétszer is dobogóra állhatott a 12 esztendős gokartos, aki több selejtezőfutamon is győzelmet tudott aratni, mielőtt idény közben kategóriát váltott.

„Nagyon szeretett volna Benett már átülni a nagyobb, gyorsabb, erősebb Junior gokartba, így – bár kicsit idejekorán –, de megléptük a váltást” – fogalmazott Benett édesapja, István. „A kategóriaváltást követően Beni szépen felvette a ritmust, a tempója nagyon jó volt, főleg, hogy nagyobb gyerekek ellen kellett helytállnia. Mindösszesen egytizedes lemaradása volt attól a versenyzőtől, aki megnyerte a hétvégét, ám egy időmérős előzés miatt sok pozíciót bukott a kvalifikáción, emiatt pedig beszorult a középmezőnybe, ahol többször is csetepatéba keveredett, azonban mindezek ellenére rendkívül elégedettek voltunk a teljesítményével, ezen a hétvégén egyszerűen nem volt velünk Fortuna.”

gáspárbenett-gokart



Benett híresen hamar fel tudja venni a ritmust bármilyen versenygéppel, ami miatt édesapja nagyon büszke rá: „Ez Beni egyik nagy fegyvere, hogy rendkívül gyorsan rá tud érezni az új dolgokra, így egy új pályára vagy egy új technikára. Gyakorlatilag semmi átmenet nem volt a Miniről történő átállás után, hanem ott folytatta a Juniorban, ahol a Miniben abbahagyta, rögtön a középmezőny versenyzőjévé vált, ahogyan azt az erősségét is megtartotta, hogy nagyon jól kezeli a versenyszituációkat.”

A csapat jövőre is számít az ifjú tehetségre, hiszen azonnal a második leggyorsabb pilótájukká lépett elő az új kategóriában, ahol egyébként ő az egyik legfiatalabb versenyző, így minden adott a WSK-ban való 2023-as szerepléshez.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: