DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gokart

Hideg Ádám Verstappen, Leclerc és Rovanpera társaságában az FIA-gálán

A 2022-es világ- és Európa-bajnok versenyzőkkel együtt vehette át Hideg Ádám az FIA gokart-világbajnokságon elért második helyért járó díjat.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalos díjátadóját Bolognában nagyon pazar környezetben rendezték, ahol a HUMDA Academy 14 éves versenyzője többek között Max Verstappen, Charles Leclerc és Kalle Rovanpera társaságában szerepelhetett. 

A kétnapos rendezvény során az első nap a bajnokoké volt, a másodikon pedig a szakágak helyezettjeit díjazták. Hideg Ádám mind a két napra meghívót kapott és természetesen felejthetetlen élményekkel gazdagodott. 



„Nagyon szép helyen tartották a díjkiosztót és nagyon megadták a módját” – mesélte Hideg Ádám. „Pénteken több díjazott versenyzővel is találkoztam. Charles Leclerc (Forma–1-es vb második helyezettje) közvetlen volt és nagyon örült neki, amikor megtudta, hogy az egykori gokartszerelőjével, Francescóval dolgozom együtt. De mindenki jó fej volt. Most találkoztam először élőben olyan legendákkal, mint Max Verstappen (Forma–1-es világbajnok), Sébastien Loeb (tereprali világbajnoki második helyezett), Kalle Rovanperä (rali-világbajnok) vagy Thierry Neuville (rali-világbajnoki harmadik helyezett).”

„Szombaton tartották a gokart-díjkiosztót, ami szintén nagyon komoly volt. Amíg kimentem a színpadra, egy húsz másodperces filmet vetítettek rólam, elmondták, hogy a vb-második helyezésem volt Magyarország eddig legjobb gokarteredménye. Nagy megtiszteltetés volt ilyen komoly versenyzőkkel együtt szerepelni és egy ilyen színvonalas rendezvényen részt venni. Remélem, hamarosan újra mehetek.”

A versenyzői vér azonban nem vált vízzé, amikor arról érdeklődtünk Ádámnál, hogy mi tetszett neki a legjobban a gálán, azonnal rávágta: „Amikor Nasser (Al-Attiyah) bejött a színpadra a tereprali autójával, üresbe tette és megbőgette a motort. Zengett az egész épület.”

 

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által támogatott Hideg Ádámot azonban nem csak az FIA díjazta. A Formula Magazin évek óta összeállítja a TOP50 magyar autóversenyző listáját, amelyen idén Ádám lett az év juniorja, összesítésben pedig a hetedik legeredményesebb magyar versenyző lett. 

„Nagyon köszönöm ezt az elismerést is. Csak kapkodom a fejemet, hogy mi történik körülöttem, világbajnokokkal, legendákkal találkozom, az év juniorversenyzője leszek… Hihetetlen! Köszönöm mindenkinek, aki segítségemre volt, hogy eljussak idáig, de azért azt is el kell mondanom, hogy már nagyon hiányzik a gokartozás. Decemberben szünetünk van, januárban kezdjük a felkészülést az első teljes OK szezonomra. Már nagyon várom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: