DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Gokart

Áttörést ért el Bors Bertold

A magyar bajnokság mellett több külföldi sorozatban is kipróbálta magát a 17 esztendős Bors Bertold, ám teljes szezont kizárólag az Országos Bajnokságban futott, ahol viszont óriási sikert ért el, hiszen győztesként abszolválta a DD2-es kategória küzdelmeit.

Bertold gokartos karrierje 2019-ben kezdődött, s ha valaki, akkor ő bizony tudja, mennyi erőfeszítéssel és lemondással jár egy bajnoki cím elnyerése. 2021-ben csak egy hajszállal maradt le a Max Senior végső győzelméről, idén azonban összejött számára a hőn áhított siker, immár a DD2-es géposztályban. „Részt vettünk többek között az osztrák és a szlovén bajnokság néhány futamán, a CEZ-ben és a CEE-n is megmérettettük magunkat néhányszor, ám igazából a magyar bajnokságra fókuszáltunk az egész szezonban, a külföldi versenyek pedig elsősorban a fejlődésem miatt voltak fontosak” – emlékezett vissza a VPD Racing gokartosa.



„Úgy gondolom, hogy az idei volt az első alkalom pályafutásom során, amikor a technikai háttér, a csapat és én is rendelkeztünk azzal a tudással, hogy esélyesként vágjunk neki a szezonnak. Bajnokságot nyerni sosem egyszerű feladat, s ez az év tanított meg engem igazán arra, hogy a nehéz pillanatokban is fel kell állni és vissza kell ütni. Hálás vagyok a csapatomnak, akik átsegítettek a nehezebb időszakokon is, s most már jól tudom, mekkora erőfeszítések árán mondhatja el valaki magáról azt, hogy bajnok lett.”

Sok más magyar gokartos mellett Bertold is kijutott a portimaói Rotax Világdöntőre, ahol bízik egy jó eredményben, illetve abban, hogy az időjárás talán egy kicsit nekik fog kedvezni: „A mi anyagi hátterünket figyelembe véve szerintem azok közé tartozunk, akik kevesebbet tudtak készülni a többiekhez képest, de ahogyan mindenki más, úgy mi is nyerni megyünk a döntőre. Mindettől függetlenül azt gondolom, hogy önerőből a legjobb tíz-tizenöt közé bekerülhetünk, de ha esetleg egy kis eső is megkavarná a dolgokat, akkor akár egy még szebb eredmény is összejöhetne.”

Ami a jövőt illeti, Bertold az autózás felé kacsintgat, egészen pontosan a rali és a ralikrossz szakágak iránt érdeklődik, mindemellett persze folytatná a gokartozást is 2023-ban, ám szeretné egy komolyabb nemzetközi mezőnyben megmérettetni magát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: