DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gokart

Gender Tamás junior sikeres kategóriaváltása

Az elmúlt hétvégén már az OK Junior kategóriában állt rajthoz a HUMDA Academy versenyzője Gender Tamás Junior, a Trofeo delle Industrie rangos nemzetközi versenyen, amely immár fél évszázada az egész gokartsport egyik legtradicionálisabb rendezvénye, ahol a gyártók csapatainak versenyzői csapnak össze egymással.

Versenyzőnk és csapata, a Parolin Racing Kart, is nagyon nagy izgalommal várta a kategóriaváltás első éles versenyhétvégéjét. Az külön szakmai csemege volt, hogy Gender Tamás Junior a sportág egy ilyen különleges, tradicionális rendezvényén teljesíthette első OK Junior versenyét. A nagyon bíztató részeredményekkel záruló tesztnapokat követően természetesen az első éles versenyhétvégével kapcsolatban „csak” a tisztes helytállás volt a fő célkitűzés.



Az új kategória versenygépének jóval több lóereje, nagyobb tempója és méretei, na és nem mellesleg, általában az ellenfelek elszántsága már önmagában is komoly kihívást kínál! Versenyzőnk nagyszerűen fel tudta venni a mezőny tempóját, ami az időmérőn is megmutatkozott. A változó sikerrel teljesített előfutamokat követően végül a vasárnapi reményfutamon a középmezőnyből rajtolhatott és ennek a befutójánál mindössze egy hellyel csúszott le arról, hogy az elődöntőben is rajthoz állhasson. Mindezzel együtt, valamint a korábbi sérülése miatti hosszas kihagyást tekintve is nagyszerű, bíztató részeredményekkel vette a kategóriaváltás első éles küzdelmeit és lelkesen nyilatkozott első OK Junior versenyhétvégéjéről:

 

„Már most, az első verseny után nagyon motiváltan várom a folytatást! Nagy élmény volt, hogy múlt hétvégén az 50. Trofeo delle Industrie versenyen, a South Garda Karting pályán teljesítettem életem első versenyét a népszerű OK Junior kategóriában. Az időmérő jól sikerült, kevesebb, mint 0.3 tizeddel maradtam el az első helyezettől. A Heat versenyek felemásan sikerültek, de célom az volt, hogy felvegyem a ritmust a többiekkel. A vasárnapi Warm Up-on az első körben kipördültem, emiatt ezt nem sikerült teljesítenem, így a Repechage futamon volt először lehetőségem aznap pályára gurulni, amely jól sikerült, azonban az elődöntőn való részvételről egy hellyel lecsúsztam. Nagy örömmel tölt el, hogy ebben a kategóriában versenyezhetek, sokat kell még tanulnom, de motiváltan várom a folytatást, amely november elején, egy WSK versenyen lesz. Köszönöm a szurkolást és a támogatást mindenkinek, akik végig követték ezt a fontos versenyhétvégémet!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: