DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gokart

Jönnek az ifjú titánok

A Willisits Motorsport egyesület és versenycsapat fókuszpontja a motorsportot kezdő, legkisebb gyerekek bevonása a magyar gokartsportba. A győri illetőségű csapat a téli szünetben sem tétlenkedett.

A meglévő versenyzői mellé további új titánokat toborzott a győrújbaráti E-Kart Ring gokartpálya adta lehetőségek segítségével. Az E-Kart Ringen fedett pályán, elektromos gokartokkal az időjárástól függetlenül tudnak gyakorolni a versenyzők, és azok is, akik csak ismerkednek a gokartozással. A pályán szakképzett csapattagok már ötéves kortól fogadják a kisgyerekeket, és rendszeresen szervezett táborok és szakkörök keretében mélyebben is megismertetik a gokartozás részleteivel a fiatalokat. Az idei évtől az oktatásban nagy hangsúlyt kapnak profi szimulátoraink, amelyeken a számos nemzetközi pálya mellett már a kecskeméti pályát is gyakorolhatják versenyzőink.



Közben a Gokart Talent Cup Hungary szervezőjével és a BirelART gokart gyárral együtt is nagy lépést sikerült tennie a csapatnak. A 2022-es szezonban a GTC keretein belül lebonyolított EASY KART Trophy négy kategóriát hirdet meg: E-Bambini (5–9 éveseknek), Easy Academy (6–10 éveseknek), Easy 60 (7–14 éveseknek) és Easy 100 (11 éves kortól). Eddig összesen közel 40 regisztrált versenyzővel indul a szezon.

Február 26-án, szombaton, Kecskeméten közös edzéssel folytatódik a munka a március közepén induló versenyszezonra való felkészüléssel. Ezzel párhuzamosan a győrújbaráti fedett pályán gokartszakkör is zajlik, ahonnan további versenyzők várhatóak a bajnokságba. Tehát a toborzó munka nem áll meg a szezon kezdetével, sőt továbbra is várjuk a gokartsport iránt érdeklődőket!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: