DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gokart

Világbajnoki kvalifikációs gokartversenyek Miskolcon

A Miskolc Gokart Arena 2011 novemberében nyitotta meg kapuit, így most ünnepelték a 10. évfordulót, amely során egy egészen egyedi versenysorozatot szerveznek a Formula.hu együttműködésével.

Már a kezdetektől fontos szerepet töltött be a versenyek szervezése a bérgokartoztatás mellett – olvasható a közleményükben. 2012-től rendszeresen szerveztünk egyéni versenyeket az észak-magyarországi régióban, illetve 2 és 4 órás csapatversenyeket. Elsőként rendeztünk egészen különleges helyszíneken és formátumban egyéni versenyeket, ilyen volt többek között a jégpályán megszervezett futam, amely mindenben követte a salakmotorversenyek lebonyolítási rendszerét. 

Fontos állomás volt a 8 órás éjszakai csapatverseny megrendezése, melyet később 12 és 13 órás, szintén éjszakai csapatversenyek követtek. Ezek már túlmutattak a régión, az ország különböző városaiból és Erdélyből is érkeztek csapatok.

1



Versenyeink és erőfeszítéseink magas színvonalának elismeréséül 2016 tavaszán hivatalos pályája lettünk a francia SODI gokartgyártónak, így elsőként szerveztünk SWS-versenyeket hazánkban (Sodi World Series-www.sodiwseries.com). Az SWS egy nagyon komoly bérgokart-versenysorozat, amit támasszanak alá a következő számok:

-közel 86000 regisztrált versenyző világszerte,

-több mint 15000 csapat,

-2021-ben 10424 pilóta és 2378 csapat vett részt a versenyeken, melyhez már 563 pálya csatlakozott a világon.

2

3

2017 májusában a mi pályánkról jutott ki először a SODI gyár Franciaországban rendezendő világbajnokságára egy egyéni versenyző és egy csapat. Ez a hagyomány azóta sem tört meg, minden évben ad a döntőre egyéni pilótát vagy csapatot a Miskolc Gokart Arena.

2022-ben is folytatni kívánjuk az eddigi munkát, hiszen az eddig megszervezett 395 versenyt idén szeretnénk tovább növelni minimum 50 versennyel, és ehhez egy egészen egyedi versenysorozatot kívánunk megszervezni, immáron a Formula.hu szoros együttműködésével. Amennyiben szeretnél Te is részese lenni az idei nagy sorozatnak és akár kijutni a következő világbajnokságra Magyarországot képviselve, kövesd Facebook- és weboldalunkat a részletekért.

4

5

www.miskolcgokart.hu

www.facebook.com/miskolcgokart

MGA_logo

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: