DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Gokart

Pont az i-re: A WMS EasyKart Grand Final zárta a szezont

A Willisits Motorsport tehetségkutató programja új szintre lépett a 2021-es évadban. A már három éve indult kezdeményezés ebben az évben hatalmas lehetőségeket nyújtott a hazai E-Bambini és EasyKart 60 bajnokoknak.

A Gokart Talent Cup keretein belül megrendezett EasyKart Trophy két utánpótlás-kategóriája az E-Bambini és az EasyKart 60. A hétfordulós bajnoksággal azonban még nem ért véget az év, hiszen a WMS jóvoltából a tavalyi és az idei bajnokok részt vehettek a 20. EasyKart Grand Finalen. A hazaitól eltérően itt a legkisebbek is belső égésű motoros gokarttal versenyeznek.

Az Easy 60 2021-es bajnoka, Hajdina Ádám a verseny előtti héten eltörte a kezét, így nem tudott reszt venni a Világdöntőn. Négy versenyzővel érkezett a WMS csapata az olaszországi Castelletto versenypályájára: Farkas Levente és Kapitány Dávid az Easy 50, Pető Olivér az Easy 60 Academy, míg Willisits Vilmos az Easy 60 kategóriákban állt rajthoz. A magyar versenyzők közül Farkas érte el a legjobb eredményt egy futamban szerzett második helyezéssel, a többiek is a középmezőny első felében értek célba.

 



Az esemény utáni élménybeszámolókból kiderült, hogy nemcsak hatalmas élménnyel, hanem értékes tapasztalatokkal is gazdagodtak a fiatal versenyzők. Többen kiemelték az új pálya nehézségeit, a világ minden tájáról érkező, tapasztalt versenyzők képességeit és a világdöntő hangulatát.

Az egész éves versenysorozattal és a bajnokok számára adott lehetőségekkel a csapat igyekszik a lehető legtöbb új versenyzőt bevonzani a gokartsportba, és reményeik szerint ezek a gyerekek fogják képviselni Magyarországot a motorsport magasabb szintjein is, hiszen mint ismert, az autóversenyzéshez a legjobb alap a gokartozás.

Az elért eredmények tükrében a Willisits Motorsport változatlan felállásban folytatja tehetségkutató programját, és igyekszik a lehető legtöbb gyereknek versenyzési lehetőséget biztosítani a 2022-es szezonban is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: