DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Gokart

Nemzetközi megmérettetés: Olaszországban versenyzett Willisits Vilmos

Az EasyKart Trophy Grand Final jelentette a legújabb kihívást, a nemzetközi mezőnyben azonban sikeresen helytállt a fiatal gokartos – a jövőben hasonló versenyeken szeretne rajthoz állni.

Willisits Vilmosnak egy évet kellett várnia, hogy a 2020-ban megnyert magyar EasyKart 60 bajnokság után részt vegyen az olaszországi Casteletto pályán megrendezett 20. EasyKart Trophy Grand Finalen, az easykartos világdöntőn. A mezőny és a pálya is ismeretlen volt számára, ezért nagy várakozás volt benne a verseny kapcsán. A csütörtöki szabadedzéseken már az első pillanatoktól kezdve sikerült a középmezőnyben helyet találnia és felvenni a harcot a javarészt Olaszországban versenyző társaival. A kategóriájában 40 fő érkezett erre a megmérettetésre, melyből 30 induló olasz nemzetiségű volt.



A szabadedzéseken stabilan futotta a középmezőnyben helyet biztosító köridőket. Az időmérő edzésen a 21. pozíciót érő köridőt sikerült teljesítenie. A szombati napon a csoportfutamokat bonyolították le, ahol 11., 8. és 12. helyezést ért el, és az összesítés alapján a 20. helyről rajtolhatott a döntőben. Elvárások nélkül vágott neki a megmérettetésnek, de titkon szeretett volna a döntőbe jutni, ami sikerült is.

 

Vasárnap egy rövid warm-up és a döntő futam várt a versenyzőkre. Willisits a jól elkapott rajt után szerencsétlenül helyezkedett és visszacsúszott a 24. pozícióba. Hibátlan versenyzéssel és rengeteg, akár oda-vissza előzéssel sikerült a 18. helyen célba érnie, majd technikai és versenybüntetéseket is figyelembe véve a végösszesítésben a 16. helyen végzett, amit pozitívan értékel maga is. Megtapasztalhatta, hogy milyen egy világhírű pályán, nemzetközi mezőnyben versenyezni. Vilmos a jövőben minél több nemzetközi versenyen szeretne rajthoz állni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: