DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gokart

GTC: Egyre szorosabb

Szeptember első hétvégéjén újra Visontára látogatott a Gokart Talent Cup mezőnye, az Easykart Trophy és az E-Bambini tehetségeivel karöltve. Az utánpótlás-kategóriákban 8-8 fiatal versenyző mérette meg magát a kanyargós Black Star Speedwayen.

Az E-Bambini kategóriában már a szabadedzéseken is látszott, hogy most sem lesz másképp, mint az előző fordulókon: ezredmásodpercek fognak dönteni a helyezésekről. Az időmérőn Kapitány űridővel nyert, mögötte azonban nagyon kis különbségek döntöttek a rajthelyek között. Az elődöntőben Kapitány meg tudta tartani az első pozíciót, azonban Zsigmond csupán egy tizedmásodperces hátránnyal szelte át a célvonalat. Érdekesség, hogy a harmadik helyen befutó Vadosé lett a futamon a legjobb kör. Pető győzelmi esélyei a rajt utáni kipördülésével szertefoszlottak, de ez csak jobban motiválta a második futamra. A döntőben Kapitány megnyugtató előnnyel nyert, mögötte második és harmadik helyen Zsigmond és Vados futottak be, így hármuké lett a dobogó.



Az Easy60 kategóriába Pető feltüzelve érkezett, és hatalmas előnnyel nyerte meg az időmérő edzést, azonban a szervezők számára jó visszaigazolás, hogy futamról futamra egyre jobban összerázódik a mezőny. Az elődöntőt Pető kilenc másodperces előnnyel nyerte, így a dobogónak csak két kiadó foka maradt, amire négyen is esélyesek voltak. Közülük végül Hajdinát és Talabért intette le a kockás zászló a második és harmadik helyen.

A döntőre Hajdina erőt gyűjtött és megszorongatta Petőt, akinek ennek ellenére is sikerült megnyernie a futamot, a harmadik helyre pedig Vados ért oda, aki az ötödik helyről rajtolt.

A bajnokság utolsó állomása Kecskemét, ahol bajnokot is avatnak, hiszen a pontverseny annyira szoros, hogy minden az utolsó pillanatban dől el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: