DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gokart

Willisits: Egyszer első, egyszer második

Eredményes augusztuson van túl Willisits Vilmos. A Rotax MiniMax kategóriában vitézkedő versenyző az elmúlt hónapban a GTC-ben és az Országos Gokart Bajnokságban is rajthoz állt.

A GTC legutóbbi, Visontán rendezett fordulóját magabiztosan sikerült megnyernie ifjabb Willisits Vilmosnak, miközben az elődöntőben és a döntőben is ő futotta meg a leggyorsabb kört. Ez még nem jelenti azt, hogy könnyű dolga lett volna, hiszen az időmérőn még a második helyre kvalifikálta magát, ám a külső ívről rajtolva végül nagy csatában legyűrte kategóriatársát, Nagy Ádámot. Willisits a verseny végeztével a bajnokságban átvette vezetést, de két versenyhétvége még hátravan a szezonból.



A Gokart-ob idén először elhagyta Kecskemétet és Ausztriába, Bruckba látogatott. Willisits már nagyon várta ezt a versenyt a változatos vonalvezetésű pálya miatt. Pénteken már a szabadedzéseken is látszódott, megvan a megfelelő tempója ahhoz, hogy az élmezőnnyel csatázzon. A szombati szabadedzéseken a három leggyorsabb versenyző között végzett, a lendülete pedig kitartott az időmérőre is. Ott aztán 0,02 másodperccel maradt el egyik nagy ellenfelétől, Körmöczitől.

 

A vasárnap reggeli bemelegítő edzésen sikerült a leggyorsabbnak lennie, így bizakodva várta a szárazban zajló futamokat a Willisits Motorsport. Az elődöntőben külső ívről jól elcsípte a rajtot, így a 2. helyről támadhatta a vezető Körmöczit, a nagy meccsnek viszont az lett az eredménye, hogy egy elhibázott előzési kísérlet közben Krausz megelőzte, így harmadikként végzett az első futamon. A döntőben már a rajt után feljött a 2. helyre, a 6. körben pedig átvette a vezetést, de a pozíciót nem tudta a végéig megtartani, így másodikként intették le. A szuperdöntő rajtja ismét jól sikerült Willisits számára, aki újra Körmöczit üldözhette a vezetésért 16 körön keresztül. Végül nagyon szorosan, egy tizedmásodpercen belüli hátránnyal ért célba mögötte, összesitésben pedig a dobogó második helyén zárta a hétvégét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: