DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gokart

Dupla győzelem Pető Olivérnek

A Heves megyei Visontán található Black Star Speedway adott otthont a Gokart Talent Cup ötödik fordulójának, ezzel együtt pedig az Easykart Trophynak és az E-Bambini bajnokságnak is.

A jövő reménységeinek pénteken és szombaton kitűnő nyári időben kellett megmutatniuk tudásukat. Ezúttal E-Bambiniben és Easy 60-ban is 8-8 versenyző állt rajthoz. A technikás, kanyargós pálya már nem okozott nehézséget a fiataloknak, és az egész mezőny szinte fej fej mellett haladva futotta végig a versenytávokat.

E-Bambiniben az elődöntőt Kapitány Dávid megnyugtató előnnyel nyerte, azonban mögötte óriási párharcok alakultak ki a dobogóért. A döntő izgalmait jól mutatja, hogy az első Pető Olivér és a hatodik Farkas Levente között mindössze 2,2 másodperc különbség volt a befutónál. A hétvége összetett eredménye végül Pető, Vados, Kapitány sorrend lett. 



Easy 60-ban aztán Pető az időmérőt űridővel nyerte, majd pedig a futamokon is sikerült elsőként átszelnie a célvonalat. A többiek óriási csatát vívtak a maradék két dobogós helyért, a döntőben az első négy befutó között alig egy másodperc volt a különbség. A két futam összesített eredménye Pető, Hajdina, Vados lett. 

A szervezők szerint az időeredmények nagyon jól tükrözik, hogy milyen izgalmas futamokat futnak a fiatal tehetségek. A következő fordulót szintén ezen a pályán rendezik szeptemberben.

Az E-Bambini 5. fordulójának végeredménye:

Pető Olivér

Vados Marcell

Kapitány Dávid

Zsigmond Ákos

Bobák Sándor

Farkas Levente

Lovassy László

Derzsi Patrik

 

Az Easy 60 5. fordulójának végeredménye:

Pető Olivér

Hajdina Ádám

Vados Marcell

Filip Tánczos

Talabér Emília

Szücs Dominik

Bazsó Dominik

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: